RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

- Jeg kommer ikke til å grave meg ned

Men spade trenger nok Ole Bjørn Sundgot likevel, for å grave Hønefoss ut av dette hullet.

HAUGESUND - HØNEFOSS 5-1: Det er nok ikke så mange som er overrasket over at Hønefoss ligger under nedrykksstreken i starten av sin første sesong i Tippeligaen. Det er heller ingen hemmelighet at nykommere som regel bør fange mange poeng i møtene med andre nykommere, dersom tippeligaplassen skal beholdes.

Så langt har Hønefoss skuffet kapitalt.

Skjebnekamp allerede?
- Hvis de ikke slår Kongsvinger i neste kamp, rykker de garantert ned, mener TV 2 Sportens Erik Thorstvedt.

Null poeng og 1-15 i målforskjell er statusen etter at fire av 30 serierunder er spilt. Kongsvinger har også null poeng, mens lagene som ligger nærmest dem allerede har fire poengs forsprang. Flere av disse lagene kommer dessuten med stor sannsynlighet til å være nærmere topp enn bunn når sesongen er over.

Haugesund, som også er ventes å ta del i nedrykksstriden, vant enkelt 5-1 mandag kveld.

- De siste 20 minuttene av kampen var for dårlig. Etter 1-3-scoringen detter vi litt sammen. Alle vet at vi sliter, men sånn er det. Jeg kommer ikke til å grave meg ned. Ting har snudd før i fotballen, sier Hønefoss-trener Ole Bjørn Sundgot til TV 2 Sporten.

Vond debut for Clark
Han er neppe den eneste i klubben som er skuffet akkurat nå. Den amerikanske målvakten Steve Clark debuterte for Hønefoss mandag kveld, og slapp inn mål etter bare tre minutter, da Tor Arne Andreassen scoret for Haugesund etter et hjørnespark hvor Clark ble stående i overkant passiv på streken.

Kamal Saaliti scoret Hønefoss' første tippeligamål noensinne da han satte inn 1-1. Gleden ble kortvarig.

Midtveis i første omgang trillet Trygve Nygaard inn 2-1, nok en gang etter en situasjon hvor Clarks posisjonering var av det tvilsomme slaget.

2-1 holdt seg helt til Thomas Sørum økte til 3-1 i kampens 82. minutt, og på overtid la Nikola Djurdjic på til 4-1 og Jarle Steinsland på til 5-1.

Haugesund har fem poeng etter fire runder - det samme som Stabæk og Vålerenga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere