*Nettavisen* Sport.

- Jeg kommer ikke til å trekke meg

Foto: Getty Images / All Over Press

Tottenham-manageren ble pepret om egen jobbsikkerhet.

16.12.13 07:59

André Villas-Boas er under heftig press, men portugiseren er overbevist om at han fortsatt kan lede Tottenham til mesterligaen.

Spørsmålet er om Spurs-ledelsen og styreformann Daniel Levy har samme syn på situasjonen. Etter søndagens pinlige 0-5-tap for Liverpool lurer mange på om London-klubben er i ferd med å miste tålmodigheten med Villas-Boas.

– Det er utenfor min kontroll. Det er ikke min beslutning. Jeg kommer ikke til å trekke meg, og jeg er ikke en som gir opp. Alt jeg kan gjøre, er å jobbe hardt sammen med spillerne, svarte Villas-Boas på spørsmål om han følte jobben hans var trygg etter søndagens stjernesmell.

Tottenham ligger på sjuendeplass og har fortsatt heng på lagene som kjemper om mesterligaspill. Avstanden opp til Manchester City på fjerdeplass er fem poeng. Men spillemessig har det hanglet lenge for Spurs. Det til tross for at det i sommer ble brukt over 100 millioner kroner på sju spillere etter Gareth Bales overgang til Real Madrid.

Sliter med å score
Etter 16 serierunder har Tottenham scoret fattige 15 mål. Det er en skral statistikk på nivå med bunnlagene i Premier League. I tillegg har Villas-Boas' mannskap hatt tre kollapser siden oktober: West Ham (hjemme 0-3), Man. City (borte 0-6) og Liverpool (hjemme 0-5).

– Vi er ikke langt unna, men realiteten er at vi ikke innfrir i Premier League. Vi har en topp fire-stall, men ligaformen er ikke der. Nå må vi ha troen, for vi har alt som skal til for å lykkes, mener Villas-Boas.

– Store kvaliteter
Den tidligere Chelsea-manageren er fornøyd med kjøpene han gjorde før sesongen, selv om dem har slitt med å imponere over tid.

– Vi har jobbet hardt og bygget et sterkt lag. Vi er fornøyde med de vi hentet. Alle spillerne i stallen har store kvaliteter, og vi skal jobbe hardt for å få dem til å fungerer sammen. Det skal sies at vi også har vært uheldig med skader.

Tottenham virket å være tilbake på rett spor etter fadesen mot City. De liljehvite svarte med å spille 2-2 mot Manchester United, mens det ble 2-1-seier borte mot både Fulham og Sunderland.

Villas-Boas innrømmer at søndagens smell er vanskelig å svelge.

– Resultatet gjør det vanskeligere å slå tilbake, men vi har klart det før.

Onsdag tar Tottenham imot West Ham for å spille kvartfinale i ligacupen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.