*Nettavisen* Sport.

- Jeg kommer til å dø av kreft. Det vet jeg

ALVORLIG SYK: Elfsborg-trener Klas Ingesson. Foto: JONATHAN NACKSTRAND (Afp / NTB scanpix)

Sveriges VM-helter fra 1994 rystes av lagkameratens skjebne.

10.06.14 15:53

Helseproblemene til en av Sveriges største profiler fra bronselaget i USA-VM vil ingen ende ta.

Gjentatte ganger er Klas Ingesson (45) blitt rammet av kreft. Han fikk den første beskjeden om at han led av en form for blodkreft i mai 2009.

Siden har han kommet seg på beina, og fått tilbakeslag flere ganger.

Den tidligere midtbanespilleren var kjent for å være fysisk robust. Han var innom en rekke europeiske klubber i karrieren.

IFK Göteborg, Mechelen, PSV, Sheffield Wednesday, Bari, Bologna, Marseille og Lecce fikk gleden av å ha Ingesson i mannskapet sitt.

- Jeg kommer til å dø av kreften. Det vet jeg. Den kommer til å ta meg en dag. Det gjør den garantert. Men ikke ennå, sa Ingesson i det første avsnittet av SVTs dokumentar om det svenske bronselaget fra 1994.

- Det er noe dritt
Lagkompisene fra Sveriges fantastiske turnering i USA synes all motgangen til Ingesson er forferdelig, og har trøbbel med å holde tårene unna når de snakker om det i dokumentaren.

- Hva tenker jeg når jeg hører det? Jeg tenker først og fremst at ... Det er noe piss, rett og slett. Jeg synes det er noe dritt, sier en Henrik Larsson ifølge Aftonbladet.

Den tidligere Celtic-, Barcelona- og Manchester United-spissen er ikke alene om det.

- Livet er fryktelig urettferdig. Det er ofte de snille og gode menneskene som blir rammet verst, tilføyer Thomas Ravelli.

Klikk på bildet for å forstørre.

PREGET: Tidligere Sverige-keeper Thomas Ravelli. Foto: Valery Hache (Afp / NTB scanpix)

Kanskje var Ingessons rolle enda større enn han har fått anerkjennelse for da Sverige i 94-VM, smått sensasjonelt, vant edelt metall med 4-0 over Bulgaria i bronsekampen.

Annullerte mål
Ingesson scoret før kvartfinalen mot Romania gikk til ekstraomganger og straffespark, men målet ble ikke godkjent.

- Da tenkte jeg: «Jævla Martin Dahlin. Nå var han oppe med albuene igjen». Men hvis man ser på bildene etterpå, så er det jo den eneste gangen han ikke har albuen oppe i ansiktet på forsvarsspilleren. 13 mål på 57 landskamper, men ingen i mesterskap. Det hadde jo vært for godt å få score et mål der. Jævla dommer. Han snøt meg for målet, sier Ingesson.

Da straffene skulle tas var Ingesson satt opp som nummer fire i den svenske rekkefølgen. Han scoret iskaldt med hjelp av et hemmelig svenk knep. Snus under leppa. Larsson fikk også samme «medisin» av Ingesson før han scoret på sitt straffespark, en spark som for øvrig avgjorde kampen.

Bare Brasil klarte å slå svenskene i mesterkapet. Romário tuppet inn kampens eneste mål bak Ravelli med ti minutter igjen av semifinalen. Også Norge var kvalifisert, men røk ut med minste mulige margin etter gruppespillet.

Kollapset i garderoben
I september i fjor, bare rundt en måned etter at han ble friskmeldt fra kreften forrige gang, overtok Klas Ingesson trenerjobben i Elfsborg etter tidligere Stabæk-trener Jörgen Lennartsson.

Men i vår kom problemene tilbake atter en gang.

Ingesson falt om i garderoben etter serieåpningen borte mot Åtvidaberg.

I mai var han tilbake i jobben, i rullestol. Under bortekampen mot hans gamle klubb IFK Göteborg ventet nok et uhell. Han kjørte på en ledning, veltet og pådro seg brudd i lårbeinet etter å ha falt ut av rullestolen.

PS: Del 2 av dokumentaren «Bronshjältarna - sommaren vi aldrig glömmer» vises på SVT 1 i kveld.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.