- Jeg kunne blitt Liverpool-manager

Foto: Sharon latham / PA / NTB scanpix

Manchester City-manageren avslører.

Etter mye om og men ble Manuel Pellegrini endelig klar som ny manager i Manchester City. Han erstatter italienske Roberto Mancini i jobben.

Pellegrini har tidligere hatt stor suksess i både Villarreal og Malaga, samt at han var hovedtrener for Real Madrid én sesong.

Chileneren er nok glad for måten ting har utviklet seg karrieremessig, men hadde han valgt annerledes tidligere i livet, kunne realiteten vært en helt annen i dag.

- Nær Liverpool
På en pressekonferanse i forbindelse med at han nå har landet City-jobben, forteller Pellegrini at han i 2010 var bær ved å ta over en annen Premier League-klubb.

- Liverpool, det var svært nær at jeg tok den jobben etter at jeg var ferdig i Real Madrid. Men av forskjellige årsaker, var det ikke riktig tidspunkt og riktig klubb, sier han ifølge Sky Sports.

Pellegrini forteller videre at han også tidligere har blitt tilbudt manager jobben i Manchester City.

- To ganger har jeg fått tilbud om å komme hit. Den første gangen var ikke av de nåværende eierne, det var da klubben hadde andre eiere, sier Pellegrini.

Under Roberto Mancinis ledelse vant Manchester City både Premier League og FA-cupen. Pellegrini har også fått beskjed om at han må levere fra første spark på ballen.

- Det bekymrer meg ikke, men jeg er ikke her bare for å vinne trofeer. Jeg er her for å spille Champions League, FA-cupen og Premier League, og utvikle unge spillere og et profesjonelt lag.

- Det å vinne trofeer er selvsagt viktig, men alt handler ikke om det for meg, sier han videre.

Satser ungt
Pellegrini håper å ta City i den retningen at klubben i en større grad satser på egenproduserte spillere, og ikke kjøper seg til suksess år etter år.

- Som trener ønsker du suksess umiddelbart og vi ønsker en sterk tropp. Men vi jobber også med unge spillere, det nytter ikke å kjøpe fire-fem nye spillere hvert år, sier han.

- Vi trenger en miks av rutine og ungdom. Vi må jobbe på samme måte med U21-laget, som vi gjør med A-laget, sier chileneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.