*Nettavisen* Sport.

- Jeg kunne ikke trene på fire-fem dager

EKSKLUSIV PRAT: Rio Ferdinand reagerte som envher MJ-fan ville gjort i samme situasjon. Han skalv av ærefrykt. Foto: (Scanpix)

Rio Ferdinand avslører hvordan han holdt smertene skjult for Alex Ferguson.

21.03.10 10:52

- Jeg gikk inn på Old Trafford som en krokrygget gammel mann dagen etter kamp, sier Uniteds midtstopperkjempe ifølge News of the World.

Ferdinand trengte smertestillende for å få sove natten etter kamp. Ryggen var så stiv da United-stopperen lå i sengen eller på sofaen at 31-åringen hadde problemer med å komme seg opp igjen.

Følg Manchester United - Liverpool i vårt livesystem fra 14.30!

Slik beskriver forsvarsspilleren selv sin skadesituasjon det siste året.

Men den engelske landslagskapteinen ville ikke innrømme overfor verken seg selv eller klubben at han hadde et problem.

I stedet forsøkte han etter beste evne å «gjemme» skaden for Sir Alex Ferguson og det medisinske apparatet i klubben.

Les også: Arsenal til topps med ti mann

Skaden kunne ikke lenger skjules
Men så skjedde det som gjorde at Ferdinand ikke lenger kunne skjule sin smerte: Fernando Torres' 1-0-mål på Anfield i oktober der spanjolen fikk Ferdinand til å se ut som en miniputt.

Den tidligere Leeds-spilleren fikk huden full av skotten etter oppgjøret, men det var noen sympatiske ord fra sjefen sjøl et par døgn etter oppgjøret som fikk Ferdinand til å innse at han måtte ta affære med den smertefulle ryggen.

I intervjuet beskriver stopperen at han har oppsøkt ti ryggspesialister, intens fysioterapi og en ortopedisk pute har kurert problemet.

- Ryggen min gikk inn i spasmer. Jeg kunne ikke bevege meg. Og da jeg først kunne bevege meg, så kunne jeg ikke gå fullt oppreist. Jeg så ut som en and der jeg møtte opp til trening dagen etter en kamp. Jeg kunne ikke trene på fire-fem dager, men da følte jeg meg også klar til å spille den neste kampen. Problemet var bare at jeg da hadde gått glipp av opptil 70 prosent av treningsøktene.

Men Ferdinands jernmentalitet gjorde at stopperen nektet å la noe stå i veien for å vinne flere trofeer med United.

- Formen min stupte. Men som fotballspiller tenker man at man er overmenneskelig; så lenge jeg kan spille kamper, hvorfor legge opp? Jeg ville være i laget og vinne trofeer. For å være helt ærlig, så gjorde jeg det aldri klart for sjefen og det medisinske apparatet at skaden min var så alvorlig.

Les også: Carew ble Villa-helt

- Forsto jeg hadde et problem
Men etter hvert kunne altså ikke skaden gjemmes. Etter 0-2-tapet for Liverpool ble stopperen kalt inn på Sir Alex' teppe.

- Sjefen sa til meg: - Forrige sesong hadde ikke Torres scoret det målet i duell med deg.

- Med en gang han sa det, så forsto jeg at jeg hadde et problem. Etter hver kamp hadde jeg smerter i ryggen, men etter Liverpool-kampen klarte jeg ikke engang å reise meg opp.

Ferdinands redning ble en sprøytekur som så absolutt ikke høres behagelig ut. Det ble injisert en glukosemiks direkte inn i korsryggen. Injeksjonene sørget for å få kroppen til å utvikle nye fibre som gjorde musklene i korsryggen sterkere.

- Terapien var veldig smertefull - de sprøytene var store! Men jeg merket en umiddelbar bedring i ryggen, forklarer United-spilleren.

Les også: United-sjefen tror ikke på seier

Ny duell med Torres
Ferdinand var ute i tre måneder etter oppgjøret mot Liverpool i oktober. Men nå er tankstopperen ifølge seg selv skadefri og i god form.

Og søndag venter et nytt oppgjør med Fernando Torres.

Manchester United kjemper for å ta tilbake tabelltoppen fra Arsenal, som slo West Ham med ti mann lørdag, mens Liverpool kjemper for å sikre den utrolige viktige fjerdeplassen som gir mesterligakvalik.

Følg Manchester United - Liverpool i vårt livesystem fra 14.30!

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.