*Nettavisen* Sport.

- Jeg legger opp

Foto: Andrew Yates (AFP/Scanpix)

Uten VM som motivasjon, er det slutt for Henke.

21.10.09 04:48

Han har for så vidt snakket om det før, og nå gjør Henrik Larsson det igjen: varsler at han legger fotballskoene på hylla.

Denne gangen skal det imidlertid ikke være noen «fare» for at han ombestemmer seg.

- Jeg vet nå at jeg er hundre prosent sikker på min beslutning. Jeg er 38 år og det har vart lenge nok, sier Henke ifølge Aftonbladet.

Trolig går det mot en framtidig karriere som fotballtrener, uten at Larsson vil fastslå dette.

- Jeg skal tenke over hva jeg skal gjøre. Først og fremst behøver jeg tid for å tilpasse meg livet etter fotballen, sier han.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

VM-bronse
Henke avslutter toppfotballkarrieren der den startet, nemlig i Helsingborg. Underveis har han fått med seg mange store begivenheter.

Det ble 106 landskamper – og det definitive høydepunktet kom allerede i 1994. Da tok Sverige bronse i VM i USA, og Henke scoret i bronsefinalen mot Bulgaria.

Lengst fartstid har Larsson fra Celtic, der han scoret 174 mål på 221 kamper fra 1997 til 2004. Han kom til den skotske toppklubben fra Feyenoord, der han scoret 26 mål på 101 kamper fra 1993 til 1997.

Barcelona og Manchester United
Etter suksessen i Celtic, gikk turen til giganten Barcelona. Der ble han aldri noe klart førstevalg, men bidro solid med 13 mål på 40 kamper.

I 2006 vendte han hjem til Helsingborg, før det ble en gjesteopptreden i Manchester United våren 2007. Der spilte han bare sju kamper, men det var nok til å oppnå en høy stjerne både hos manager Alex Ferguson og United-fansen.

- Jeg har hatt stor glede av min karriere og vil takke alle som har støttet meg gjennom alle disse årene. Nå er det på tide å gjøre noe annet, sier Henke Larsson.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.