500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg lever guttedrømmen

Lørdag står Knut Olav Rindarøy ansikt til ansikt med Lionel Messi og resten av Barcelonas stjernegalleri.

- Klarer jeg ikke å stoppe Messi, gjør ikke det så mye. Det er det ingen andre som har gjort heller, sier Deportivo La Coruña-backen til Nettavisen dagen før møtet med katalanerne.

Først og fremst må 25-åringen bli kvitt influensasymptomene han har slitt med etter kampen mot Sporting Gijion før jul. Den tidligere Molde-spilleren har trent med resten av laget de siste dagene, men er usikker på om han får spille likevel.

- Jeg tror jeg hadde startet hvis jeg ikke hadde blitt syk. Nå er jeg i alle fall klar for spill igjen. Men med så få treninger i beina, får vi se om det blir noe spilletid.

- La liga er best
Etter en vanskelig start i La Coruña har det begynt å løsne for Rindarøy. Han fikk god kritikk etter sin forrige kamp mot Sporting Gijon og kommunikasjonen med lagkameratene blir stadig bedre.

- Det går fremover. I starten var det vanskelig med tanke på kommunikasjonen med trener og lagkamerater. På treningene blir det kun snakket spansk, og få spillere ville snakke engelsk. Nå forstår jeg mye mer og flere spillere snakker engelsk til meg, sier gossingen.

Som fotballinteresserte nordmenn flest har også Knut Olav Rindarøy en formening om hvilken liga som er den beste. 25-åringen kommer med følgende stikk til anglofile nordmenn:

- Jeg er ikke i tvil om at den spanske ligaen er best. Her har vi det beste laget, i Barcelona. Vi har de beste spillerne i Messi, Xavi og Ronaldo. Og for å si det sånn, så tror jeg ikke Gary Neville hadde danket ut Dani Alves på høyrebacken, sier Rindarøy.

Hyller Valeron
25-åringen er på utlån fra Molde ut sesongen, men har ingen intensjoner om å vende hjem når låneoppholdet er over.

- Jeg trives godt her nede. Folk her er veldig hyggelige og hjelpsomme. Og oppmerksomheten her er veldig mye større enn i Norge. Jeg lever jo guttedrømmen, så jeg håper jeg får bli her.

Det er ikke mer enn seks år siden Deportivo La Coruña spilte semifinale i Champions League. Nå ligner klubben mer på en middelhavsfarer i La Liga, som domineres av de to store lagene Real Madrid og Barcelona. I 2000 vant Deportivo sitt foreløpig siste seriegull. Et par av spillerne som var med i storhetstiden er fortsatt i dagens tropp. Deriblant Juan Carlos Valeron.

- Valeron er kanskje den mest omtenksomme fotballspilleren jeg har møtt. Han tar vare på alle sammen. Spiller du en dårlig kamp, så kommer han og backer deg opp. I tillegg er han den beste spilleren jeg har spilt med noen gang, skryter Rindarøy.

Blir snart far
Gossingen har blitt god venn med portugisiske Ze Castro. Rindarøy beskriver midtstopperen som en herlig mann, med forskjellige typer hudkrem til hver kroppsdel. Men til tross for det gode vennskapet til portugiseren, er det ikke enkelt å bo alene i Spania.

- Jeg savner familien min og kompisene. Det er ikke lett å sitte her i Spania når kjæresten min Camilla er hjemme i Norge med termin i slutten av måneden.

25-åringen har nådd lenger enn de fleste aktive fotballspillere kan drømme om og er en av få nordmenn som har spilt i La Liga. Likevel er det ikke snakk om å hvile på laurbærene.

- Jeg satte meg noen mål da jeg begynte å spille kamper for Molde. Foreløpig har jeg klart fire av fem. Det siste målet jobber jeg med og det er hemmelig, sier den sympatiske venstrebacken.

Lørdag kveld hjelper det dog lite med sympati når sirkus FC Barcelona inntar Estadio Riazor.
HTML EMBED
Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut