RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg må hjelpe unggutta

Foto: Thomas Rasmus Skaug (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lars Hirschfeld vet hva han må gjøre – og hva han ønsker i belønning.

FOLLO - VÅLERENGA 0-0:

SKI KUNSTGRESS (Nettavisen): Han trodde at han endelig var ute av kulda, Lars Hirschfeld, da han fredag signerte kontrakt med Oslos fotballstolthet.

Så feil kan man ta.

I fem kuldegrader var det lite som minnet om varme på Ski tirsdag kveld, men gleden over å være tilbake var likevel stor.

- Jeg trives godt i Norge, folket er ikke ulikt det kanadiske, og jeg trivdes godt den tida jeg var her sist, sier Hirschfeld til Nettavisen.

Trivdes gjorde sisteskansen med å holde nullen i VIF-debuten, selv om han ikke akkurat måtte presse seg til det ytterste for å holde kassa ren.

- Det var ikke så mye å snakke om, den kampen her, sier Hirschfeld, mer kald enn svett.

Halvt juniorlag
I stedet vil han heller snakke om Vålerenga, som har fått mye oppmerksomhet for sitt ungdomsarbeid den siste tida, ikke minst i den herværende avis. Mot Follo så man nok et eksempel på at det gror godt på Oslo Øst. Av Vålerengas åtte utespillere som startet kampen (Patrick Fjell (Lørenskog) og Martin Hansen (Kjelsås) var innleid for anledningen) var fem fra egen junioravdeling og tyve år eller yngre – to av tirsdagens Vålerenga-spillere er sågar bare 16 år (Håvard Nielsen og innbytter Chuma Anene).

André Muri blir således en gammel kar med sine 28 år, mens Lars Hirschfeld snart er som pensjonist å regne med sine 31. Det gir også ekstra ansvar.

- Det er klart at jeg som en av de eldre i klubben må ta ansvar og hjelpe unggutta, sier Hirschfeld til Nettavisen.

- Det er svært mange unge spillere i klubben, og selvsagt skal jeg være med og hjelpe dem med min erfaring.

Språkorakel
På tirsdag betydde det først og fremst at den kanadiske sisteskansen pratet ekstra mye og høyt i treningskampen mot Follo – foreløpig på engelsk.

- Det er det som ligger i hjerterota, jeg må få pratet litt mer norsk før det kommer mer naturlig for meg, sier den språkmektige keeperen, som behersker engelsk, tysk, fransk, spansk, norsk, portugisisk og noe rumensk.

Spesielt norsken håper Hirschfeld å få brukt mye i tiden fremover.

- Jeg har bare skrevet under en ettårskontrakt med Vålerenga, men ønsker de å ha meg lenger, blir jeg gjerne værende, sier burvokteren til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere