- Jeg må passe på ham

Foto: Erlend Aas/Scanpix

John Arne Riise ofret businessclass for lillebroren.

SUN CITY (Nettavisen): Fredag ankom landslaget sørafrikanske Sun City. Der ble de møtt av apekatter, golfbaner, svømmebasseng og dyrehage på hotellområdet, før lørdagens kamp mot Sør-Afrika.

Reisen til Sør-Afrika var imidlertid alt annet enn god for de fleste. De fleste på landslaget reiste nemlig som vanlige folk, på økonomiklasse, på den lange turen.

Og John Arne Riise ofret faktisk sin businessklassebillett for å få være sammen med broren.

- Familie betyr alt
- Det ville jo vært kjip for ham å sitte der alene, og vi får ikke sett hverandre så mye. Derfor byttet jeg, sier John Arne Riise til Nettavisen.

Han ga derfor businessklassebilletten sin til keeper Jon Knudsen.

- Familie betyr alt, og jeg er jo storebror. Jeg må passe på ham. Og selv om vi sov mye så var jo nærheten der likevel, sier Roma-spilleren alvorlig.

Lillebror Bjørn Helge er takknemlig.

- Vi får ikke sett hverandre så mye. Sommeren er helt håpløst. Da er det sesong her i Norge. Og vi feiret vel jul sammen for første gang på fem år nå i jula som var. Det er på landslaget vi treffes, sier han.

Og lørdag får de to sjansen sammen fra start når Norge møter Sør-Afrika. Bjørn Helge som indreløper, John Arne i sin faste venstrebackrolle.

- Til helvete...
Egil Drillo Olsen åpner imidlertid for å prøve storebror også som midtstopper i løpet av kampen.

- Vi får se. Det er en mulighet. Det er også en stor sannsynlighet for at jeg lar reservene få sjansen i løpet av kampen også. Blant annet Erik Huseklepp og Jan Gunnar Solli, sier Drillo til Nettavisen.

Han har ikke hatt den beste inngangen til kampen. Martin Andresen, Per Ciljan Skjelbred, Kjetil Wæhler og John Carew er alle hjemme. I tillegg har laget en lang slitsom flytur bak seg og spille i en uvant hete i Sør-Afrika.

- Ja, dette er jo nødt til å gå til helvete, det, med de forutsetningene, spøker Drillo overfor Nettavisen.

- Nei da. Vi håper å kunne utvikle overgangsspillet vårt videre. Vi kommer muligens til å eksperimentere med presshøyde, og vi har i alle fall 15-16 friske folk. Vi kan vinne. Det er utgangspunktet, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.