Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg rakk ikke å tenke så mye

Innbytter Aaron Ramsey sikret Arsenal-seier på overtid.

MARSEILLE - ARSENAL 0-1:

Arsenal har fått en tung åpning på sesongen i Premier League, men i Champions League har poengfangsten vært bedre for londonklubben.

Onsdag gjestet det engelske laget Marseille til en vanskelig bortekamp og det så lenge ut til at Arsène Wengers menn skulle få med seg kun ett poeng hjem.

På overtid dukket imidlertid innbytter Aaron Ramsey opp og sikret jubel og tre poeng for de tilreisende. Dermed er Arsenal på full fart videre i turneringen.

- Vi forsvarte oss godt og holdt rent bakover. Vi var litt overivrige til tider, men de siste ti-femten minuttene presset vi bedre og fikk bedre tak på dem, sier målscorer Ramsey ifølge Viasat 4.

- Det var fint å komme innpå å få score vinnermålet. Jeg tok sjansen på at ballen skulle gå over alle, og løp mot bakre stolpe. jeg rakk ikke å tenke så mye, men heldigvis ble det mål, sier han.

Sjekk alle resultatene fra Champions League her!

Kjedelig og tafatt
Første omgang i Frankrike ble aldri noe fyrverkeri og de helt store sjansene og underholdende situasjonene uteble.

Hjemmelaget hadde flest skudd på mål, uten at de var av det helt farlige slaget, mens Arsenal hamstret en rekke cornere. Heller ikke londonlaget skapte mye.

Første omgangs kanskje største sjanse var det Loic Remy som sto for. Spissen gjorde det meste selv, skjøt via en Arsenal-fot, og så ballen gå utenfor til corner.

Robin van Persie og Theo Walcott var de to mest toneangivende spillerne for gjestene. Walcotts fart og van Persies posisjonering skapte noe hodebry for franskmennene.

Alt i alt var de første 45 minuttene en skuffende forestilling, der gjestene tidvis virket en smule usikre bakover. Marseille vant skuddstatistikken med 6-2.

Innbytter avgjorde
Andre omgang ble heller ingen severdig forestilling, men etter 64 minutter fikk Arsenal sin første store sjanse i oppgjøret. Theo Walcott sto for avslutningen.

Den lynraske kantspilleren kom seg fri innenfor 16-meteren, men var ute av balanse da han skjøt fra skrått hold. Keeper Steve Mandanda reddet med beina.

Londonklubben trappet gradvis opp jakten på et vinnermål utover i omgangen og Arsène Wenger kastet inn unggutten Aaron Ramsey for Andrej Arsjavin.

Det skulle vise seg å være smart. På overtid ble nemlig waliseren forskjellen på lagene. En innlegg gikk forbi alle og havnet hos Ramsey. Han dempet kula og satte den sikkert i mål.

Dette betyr at Arsenal topper gruppe F, med sju poeng fra tre kamper. I gruppens andre kamp slo Olympiakos tyske Borussia Dortmund 3-1.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget