*Nettavisen* Sport.

- Jeg ringer Sir Alex

Alex Ferguson ser helst at Ole Gunnar Solskjær slutter på landslaget. Det er uaktuelt.LES: - Solskjær kan være forskjellen

07.08.06 15:08

Se hele den norske troppen her
Sjekk Brasils tropp her

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): - I den alderen som Ole Gunnar har nådd nå, tror jeg det er en god idé at han ikke spiller mer landslagsfotball, sa Manchester United-manageren i helga.

Men han får ikke gjennomslag.

Forstår skepsisen
Solskjær selv vil nemlig spille for Norge. Og landslagssjef Åge Hareide vil ha ham med. Men Hareide forstår Ferguson, og vil nå ta en prat med ham.

- Ole Gunnar har vært ute i to år, og er akkurat tilbake. Jeg har vært klubbtrener selv, så jeg ser den skepsisen. Men Ole Gunnar selv vil veldig gjerne spille på landslaget, og da kan vi ikke bare holde oss unna. Nå skal Ole Gunnar selv først snakke med Ferguson. Så skal jeg gjøre det. Så er jeg sikker på at vi finner en fornuftig løsning for både United og Norge, sier Hareide til TV 2 Nettavisen.

- Men det er klart - Ole Gunnar er i en spesiell situasjon, fortsetter landslagssjefen.

Situasjonen er ikke spesiell alene fordi Solskjær skal gjennom et tøft kampprogram de neste ukene. Norske lag har det trolig minst like ille. Situasjonen er også problematisk fordi Solskjær kommer rett fra sommertrening og til landslaget. Et par dager etter Brasil-kampen er det så serieåpning i England.

Derfor er Hareide villig til å lytte til Fergusons ønsker.

GRATIS OPPSETT:FXT på mobilen

Én omgang
En mulig løsning kan være at Solskjær kun spiller én omgang mot brassene. Samtidig påpeker landslagssjefen at det ikke er altfor mye Norge krever av tid fra Solskjær i høst. Det er snakk om kampen mot Brasil. Så tre kvalifiseringskamper.

Hareide tror også at det er mulig å snakke fornuft med Ferguson om emnet. Skotten er jo kjent for sin uforsonlighet under pressekonferanser med journalister som kommer med påstander som ikke passer overens med sine egne.

- Men den uforsonligheten er nok mest med dere i pressen, det, gliser Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag