RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg så de gikk til angrep på dommeren. Merkelig!

BLE UTVIST: Nana Boateng ble sendt av banen etter en takling på Vikings Karol Mets.
BLE UTVIST: Nana Boateng ble sendt av banen etter en takling på Vikings Karol Mets. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kjell Jonevret reagerer på Strømsgodsets oppførsel.

STRØMSGODSET - VIKING 4-1:

DRAMMEN (Nettavisen): Etter en fartsfylt og målrik første omgang mellom Strømsgodset og Viking søndag, var det dommer Martin Lundby som skulle komme i fokus rett før de to lagene gikk inn til pause.

Nana Boateng gikk hardt inn mot Vikings Karol Mets midt på banen og dommer Lundby trakk, etter en liten tenkepause, opp det røde kortet.

TV-reprisen viste at Godset-spilleren gikk beinhardt inn mot Viking-spilleren og det røde kortet så slik sett helt korrekt ut.

Utvisningen førte likevel til voldsomme protester fra Godsets spillere og det ble tilnærmet håndgemeng ute på banen. Marvin Ogunjimi var blant dem som hadde mest å si til dommeren og han måtte til slutt holdes igjen av lagkompisene. Publikum pep også voldsomt mot pipeblåseren.

- Merkelig
Etter kampen var de fleste enige om at utvisningen var grei, men Viking-trener Kjell Jonevret likte ikke måten Godset opptrådte på.

- Jeg så at spillerne deres angrep dommeren i etterkant, det var litt merkelig. Men det er vel noe som kan granskes på video i etterkant, det er ikke min jobb å mene så mye om. Jeg har ikke sett det hele i reprise, så jeg skal ikke si så mye, men jeg var heller ikke fornøyd med dommeren i første omgang, men det var langt unna at jeg angrep ham, sier Vikings svenske trener til Nettavisen etter kampslutt på Marienlyst.

- Det er ikke så rart at publikum reagerer som de gjør, men jeg tenker at når de får se dette i morgen, kommer nok de som gapet høyest til å skamme seg litt. For meg var det en helt klar utvisning. Han kom inn med to strake bein, det var dumt, men han var kanskje litt sliten? sier han.

Men uansett hvor mange protester som kom, måtte vertene nå spille én hel omgang med ti mann. Det så imidlertid ikke ut til å prege Bjørn Petter Ingebretsens menn nevneverdig, som gikk fra å lede 2-1 til pause, til å vinne med svært komfortable 4-1 mot laget fra Stavanger.

REAGERER: Viking-trener Kjell Jonevret

- For vår del hadde det kanskje vært like greit at Nana ikke ble utvist. Vi hadde bedre kontroll på dem med elleve mann, enn ti, sier Jonevret.

Også Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen mente det røde kortet var helt riktig og mente at dommeren tok en riktig avgjørelse.

- Det var helt riktig og godt dømt. Det var en hodeløs takling fra vår spiller. Han fortjener å få det røde kortet, sier Godset-sjefen.

Raske endringer
Han mener likevel at utvisningen ikke fikk så mye å si.

- Den kom så nærme pausen, så vi får gjort de endringene vi trengte å gjøre fort. I andre omgang ser vi det vi har kommet lengst med siden jeg tok over, samhold og lag, vi opptrer som en enhet, sier Ingebretsen.

Boateng sa følgende om det røde kortet etter kampen.

- Jeg ser at det kan være rødt kort og det er derfor dommeren tok den avgjørelsen han tok. Jeg kom også i stor fart, sier Boateng.

- Men jeg ble litt overrasket da jeg så det røde kortet. Det kunne også vært gult og jeg føler det var litt strengt. Det var ingen unødvendig takling fra min side. Jeg følte det var riktig å gå inn der. Det er slik jeg spiller og noen ganger ender det opp slik, forklarer Strømsgodset-spilleren til pressen.

- Sviktet
Boateng var rasende da han forlot banen og sparket til en del ting nede ved benken før han gikk i garderoben. Spilleren bedyrer imidlertid at han kun var sint på seg selv og ikke på dommer Martin Lundby.

- Jeg var sint fordi jeg hadde sviktet lagkompisene. Det føles bra at de klarte å gjøre jobben uten meg. Jeg er stolt av det de gjorde, sier han.

Nå venter minst én kamps karantene.

- Det føles ikke bra, men det er lite jeg kan gjøre nå, sier Boateng.

Tidlig kalddusj
Fram til utvisningen bidro begge lag til god underholdning på Marienlyst. Viking tok ledelsen allerede etter fire minutters spill i Drammen.

Nevnte Nana Boateng slo en grusom pasning tilbake mot egen keeper og Suleiman Abdullahi snappet ballen og satte fart mot mål. I duell med keeper Espen Bugge Pettersen gjorde nigerianeren ingen feil.

Etter scoringen tok vertene mer og mer over. Ti minutter var spilt da utligningen kom. Øyvind Storflor spilte fram Marvin Ogunjimi og spissen tok med seg ballen inn i feltet og satte den i buret fra spiss vinkel.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TAKLING: Nana Boateng gikk tøft inn i duellen.


Fem på fire
Fem minutter senere var samme mann frampå igjen. Lars Vilsvik la inn foran mål, etter en corner fra Storflor, og inne i feltet var Ogunjimi på rett sted. Belgieren fikk hodet på ballen og sendte kula forbi Iven Austbø.

Dette var spissens femte mål på de fire siste kampene.

Strømsgodset hadde også flere gode muligheter til å øke ledelsen ytterligere før pause. Spesielt farlig ble det da Storflor la over til Gustav Wikheim i det 29. minutt, men avslutningen til kantspilleren gikk over.

Gjestene fra Stavanger kom mer med i kampen igjen mot slutten av omgangen og en god heading fra Samuel Adegbenro i det 35. minutt ble bare så vidt stoppet av en reaksjonssterk Bugge Pettersen i kassa.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I MÅLFORM: Marvin Ogunjimi scoret to for Godset.


Rett før lagene skulle gå i garderoben ble Godset altså redusert til ti mann da Nana Boateng fikk se det røde kortet og tuslet inn til en tidlig dusj.

Wikheim-perle
Det var likevel Godset som beholdt initiativet, også i andre omgang. 60 minutter var spilt da Gustav Wikheim satte fart mot mål, tok seg forbi et par mann, og klinket inn hjemmelagets tredje mål for ettermiddagen.

Like etter kunne det blitt fire. Etter et angrep havnet ballen hos Storflor på rundt 30 meters hold. Han fyrte av og ballen gikk i stolpen og ut.

De siste 20 minuttene tok Viking naturlig tok mer over igjen, i jakten på redusering, og siddisene skapte flere gode sjanser. Andre Danielsen burde redusert da han satte ballen i tverrliggeren fra rundt seks meters hold.

En god Bugge Pettersen gjorde også sitt til at Viking ikke kom tilbake i kampen og med drøye ti minutter igjen var det i stedet vertene som scoret. Godset kontret og Lars Vilsvik fikk æren av å sette inn 4-1.

Kampen var punktert og tre poeng sikret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere