RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg så ikke at han bet noen

Sist oppdatert:
Får støtte fra presidenten.

Montevideo (NTB-AFP-Reuters): Uruguays president José Mujica forsvarer Luis Suárez og sier han ikke så den kontroversielle spissen bite noen i kampen mot Italia.

- Jeg så ikke at han bet noen. Men de gir hverandre så mange slag og spark, og vanligvis tåler de det, sa president Mujica til pressefolk onsdag.

Han beskrev landets stjernespiss som risikerer utestengelse dersom han blir kjent skyldig i å ha bitt italienske Giorgio Chiellini i skulderen, som «en strålende spiller».

- Vi valgte ham ikke til å være en filosof eller en mekaniker eller å ha gode manerer – han er en god spiller, fastslo Mujica.

Uflaks

Suárez er anklaget for å ha bitt Chiellini i skulderen under tirsdagens VM-kamp som Uruguay vant 1-0.

TV-bildene viser at Liverpool-spilleren setter munnen mot Chiellinis skulder. Spørsmålet er om det kan bevises at han bet, noe han to ganger tidligere er blitt dømt for å gjøre på fotballbanen.

Suárez er også tidligere dømt for rasisme og ble utskjelt for en hands på mållinjen i forrige VM som frarøvet Ghana en plass i sluttspillet og som isteden sikret Uruguay avansement.

Mange uruguayanere mener reaksjonene mot fotballhelten deres er både overdrevet og hyklersk.

- I fotballen har jeg lært at du gjør det dommeren sier. Dersom vi skal dømme i fotball basert på det som vises på TV, så burde mengder med straffer og handser vært dømt. Dette er uflaks, sier president Mujica.

FIFA avgjør

Ifølge uruguayanske medier kan en avgjørelse i disiplinærsaken i det internasjonale fotballforbundet FIFA komme allerede onsdag lokal tid, det vil si natt til torsdag norsk tid.

Uruguays VM-lag er i Natal og forbereder seg til åttedelsfinalen mot Colombia søndag. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere