RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg så ikke den komme

KAPTEIN: Per-Mathias Høgmo valgte Vegard Forren som kaptein i kampen mot De forente arabiske emirater.
KAPTEIN: Per-Mathias Høgmo valgte Vegard Forren som kaptein i kampen mot De forente arabiske emirater. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vegard Forren er overrasket over landslagssjefens valg.

STAVANGER (Nettavisen):Brede Hangeland valgte forrige uke å trekke seg fralandslaget etter 12 år og 91 kamper med flagget på brystet. Det åpnet spørsmålet om hvem som bør bli hans erstatter. Lenge har det vært diskusjoner om at landslaget mangler ledertyper, noe Per-Mathias Høgmo avfeidetidligere i uken.

Mot De forente arabiske emirater startet Molde-stopper Vegard Forren som kaptein for Norge, noe han kan bli vant til.

STØDIG: Vegard Forren hadde stort sett kontroll på motspillerne i Stavanger.

- Selvfølgelig ga det mersmak. Det er mange som ønsker å være kaptein, og det var stort for meg personlig. Jeg så ikke helt den komme, men jeg var veldig ivrig på å ta den rollen. Jeg fortsetter gjerne som det, men det er mange gode kandidater, og regner med Per Mathias har det klart til neste kamp også, sier Forren til Nettavisen.

Den tidligere Southampton-spilleren valgte samtidig å hylle jobben til den tidligere kapteinen.

- Brede har hatt en enorm betydning for landslaget, det er det liten tvil om. Han var viktig både på og utenfor banen og det vil være et stort tap for oss. Heldigvis er det mange som ønsker å krige om den plassen som hans arvtaker og jeg er en av dem, fortsetter Forren.

- Fornøyd med sesongen

26-åringen fra Hemne har ledet forsvaret til serieleder Molde, som har et godt tak på seriegullet med et forsprang på 6 poeng til Odd. Det har gitt selvtillit, for Forren mener han har prestert minst like bra på landslaget som for klubblaget.

- Sesongen min har vært veldig solid, og det føles bra. Det ønsker jeg å ta med meg inn i de neste kampene, også på landslaget. Jeg mener jeg kan gjøre en god jobb både defensivt og offensivt med å score viktige mål. Jeg føler jeg kan ta over for Brede og gjøre en god jobb. Troppen er svært ung, men flere av spillerne her har mye erfaring og en del rutine fra landslaget. Alle på laget har ansvar og jeg tror alle er naturlige ledere, mener Forren.

- Gode defensive

Selv om Norge ikke klarte å overliste De forente arabiske emirater, var det defensive bunnsolid ifølge dagens kaptein.

- Vi er veldig solid bakover, og slipper de ikke til store sjanser. Det er litt skuffende at vi ikke vinner, men det er mye positivt og vi får ta med oss det. Vi er en gjeng som ikke er så godt sammensatt, men vi ser det er mange ute på banen i dag som er interessert i å vise seg fram. Forhåpentligvis fikk Per-Mathias mange gode svar. Det har vært mye fokus på det defensive bakover, og det klarte vi godt i dag. Neste kamp skal vi gjøre det samme, og putte et par fremover på banen også.

- Blir bare bedre og bedre

Landslagssjefen var også fornøyd med kapteinen i dag, og mener han er tilbake på det nivået han var før fiaskoen i Southampton.

- Jeg synes Vegard (Forren) bare blir bedre og bedre for hver kamp jeg ser han. Spesielt for Molde har han vist gode takter. Han presterte veldig bra før han dro til Southampton, og nå føler jeg han er tilbake på det nivået igjen.

Høgmo er likevel usikker hvem som skal være permanent kaptein, men mener Forren la inn en god søknad.

- Det er vanskelig å si, i dag var det mange frafall og flere spillere manglet. Men det er liten tvil om at Vegard gjorde en solid kamp i dag.

Det blir vanskelig å se for seg Norge uten Forren i neste kamp, spørsmålet er hvem som blir hans makker.

De siste kampene har Stefan Strandberg (Rosenborg), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Johan Lædre Bjørdal (Aarhus), Tore Reginiussen (Rosenborg) og mot De arabiske emiratene fikk Steffen Hagen (Odd) sjansen i Reginiussens fravær. Varierende prestasjoner har gjort at stoppervalget er tøft for Høgmo inn mot den spennende EM-kvalifiseringen.

Alvoret begynner når de asurblå fra Italia kommer til Ullevål. Da må Høgmos valg være tatt, og helst være riktig.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere