*Nettavisen* Sport.

- Jeg så United mot Liverpool. Der kunne Selnæs spilt

FÅR HYLLEST: Rosenborgs Ole Kristian Selnæs får ros av de fleste etter nok en strålende RBK-kamp. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

«Alle» hyller Rosenborgs midtbanediamant Ole Selnæs (21).

LERKENDAL (Nettavisen): Med sin karakteristiske hårmanke og slepne spillestil har Rosenborgs egen «spielführer» dirigert seg rett inn i hjertene på Rosenborg-fansen denne sesongen.

21 år gamle Selnæs har tatt så store steg denne sesongen at den engelske Championship-klubben Brentfordfikk nei da de, ifølge VG, la inn et bud på 30 millioner kroner i august.

- Kunne spilt på Old Trafford

I den dype midtbanerollen har Selnæs en ro med ballen og et overblikk som får RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til å bruke de store ordene når Nettavisen spør om en vurdering av 21-åringens egenskaper.

- Jeg så Liverpool mot Manchester United. Ole kunne ha spilt der hvis noen hadde våget å ta sjansen. Han kunne definitivt spilt på Liverpool, men også på United. Spørsmålet er om noen tør å ta sjansen, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HYLLER SELNÆS: Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg-treneren mener 21-åringen har kvaliteter som de beste lagene i England kunne hatt nytte av.

- For å si det på en annen måte, han gjør ingenting som er dårlig. Det er det få spillere som gjør. Det er en veldig stor styrke. Han er en mann av utrolig få feil, sier Bruttern.

Han argumenterer videre med stor entusiasme:

- Han har et internasjonalt snitt. Han er rolig med ball og ser muligheter. Han er godt orientert hele tiden. Tempoet er litt høyere i Premier League, men ser du på (Nemanja) Matic på Chelsea, så kan Ole også spille der, forklarer RBK-treneren.

Det er ikke bare Ingebrigtsen som er imponert.

- Han er desidert best i Norge i den rollen han spiller, sier lagkamerat Pål André Helland til Nettavisen.

- Brentford fikk nei da de bød 30 millioner. Hvor mye er han verdt?

- Han er verdt mer enn 30 millioner. Men jeg er ikke sikker på at han hadde dratt til Brentford heller, sier Helland.

- Hvor lenge kan RBK beholde ham, tror du?

- Stalltipset mitt er i hvert fall frem til januar. For da åpner overgangsvinduet igjen. Vi får se, men det spørs hvor klokt det er å dra herfra i vintervinduet. Stalltipset mitt er kanskje neste sommer, sier Helland.

I pressesonen etter Stabæk-kampen ble den populære 21-åringen omringet av de fleste fremmøtte pressefolkene. Selv er Selnæs kledelig ydmyk når han blir bedt om å vurdere sine egne prestasjoner denne sesongen.

- Jeg spiller på et godt lag, og da er det lett å gjøre det bra, sier Selnæs til Nettavisen.

- Interessen fra større klubber blir ikke mindre av at du fortsetter å storspille?

- Nei, det sier seg selv. Det er bare artig, og det er mange av spillerne her som er populære hos andre klubber nå. Vi spiller bra fotball og leder serien, og da blir det interesse. Det er naturlig.

- Hvor lenge ser du for deg å bli i Tippeligaen?

- Det er veldig vanskelig å si. Jeg har en drøm om å vinne seriegull med Rosenborg, og det skal jeg i hvert fall gjøre først. Nå kan det skje i år, men det er klart det er nødt til å være rett klubb. Jeg drar ikke hvis det ikke kommer rett tilbud. Det er vanskelig å si i fotball, sier Selnæs.

- Håper Høgmo ordner EM

Han kommer trolig til å havne i det samme dilemmaet som mange andre lovende fotballspillere i Norge. Hva er riktig steg når man skal forlate Tippeligaen?

- Det er et vanskelig valg, og det er ikke noe fasitsvar på noen ting, det er derfor det er vanskelig. Folk er forskjellig, og jeg må ta det litt som tilbudene kommer, sier midtbanespilleren.

Ingebrigtsen tror Selnæs gjør lurt i å bli værende i Trondheim frem til neste sommer.

- Jeg håper at Per-Mathias (Høgmo) ordner det sånn at vi kommer oss til EM. Da må han være her for å spille seg inn i landslagstroppen. Både jeg og Ole vet at han forsvinner fra Rosenborg, men vi skal være tålmodige begge to, så finner vi det riktige øyeblikket og den riktige klubben, sier den tidligere Manchester City-spilleren.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD: Ole Kristian Selnæs i kampen mellom RBK og Stabæk på Lerkendal søndag. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

I sommer skal Rosenborg har takket nei til flere tilbud på unggutten, men skal man tolke Ingebrigtsen rett, kan det virke som heller ikke Selnæs lot seg friste av mulighetene som dukket opp.

- Det var en del millioner dere takket nei til i sommer?

- Vi eller han?

- Ok, så han var ikke interessert han heller?

- Ole er en voksen herremann som venter på de riktige mulighetene. Du får høre med Stig Inge hva som har skjedd, men de er veldig bevisste her. De har det bra her. De spiller i Europa og er i ferd med å spille seg inn i landslagsdiskusjon.

- Å gå herfra nå og starte opp igjen i en annen klubb gjør veien til landslaget lenger. Man spiller også på seg en vanvittig erfaring med tanke på de kampene vi skal ha i Europa i år, forklarer Rosenborg-sjefen.

Selnæs trekker frem nivå og spilletid som viktige faktorer når neste klubb skal velges.

- Det er nødt til å være et steg opp, det sier seg selv, men samtidig må det være en klubb der man får spilletid. De to tingene er det viktigste, sier han.

- Må legge en del «pæng» på bordet

Selnæs har en kontrakt som varer ut 2017-sesongen. Han synes det er vanskelig å spå sjansene for at han fortsatt spiller i Tippeligaen neste sesong.

- Vi får ta det litt som det kommer. Først må det være en klubb som kjøper meg, og det ser ut som dem må legge en del «pæng» på bordet også, sier han og smiler.

Det er flere norske spillere som ikke har funnet seg til rette i en utenlandsk klubb. Han tror det blir null problem å takle en uvant profftilværelse.

- Jeg er en sosial person, men jeg trives også godt i mitt eget selskap. Jeg er dessuten tøff mentalt. Jeg tror jeg kommer til å takle det.

Det er ingenting som tyder på noe annet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.