- Jeg scorer nok ikke 24 i år

Foto: Marit Hommedal (SCANPIX)

Fjorårets målkonge i Adeccoligaen er slett ikke vant til å jobbe hjemover.

14.03.10 09:14

BRANN - FK HAUGESUND 0-0:

BRANN STADION (Nettavisen): - Jeg var vel mer på egen banehalvdel i dag enn jeg var i hele fjor, forteller en lattermild Thomas Sørum til Nettavisen etter tippeligastarten mot Brann i Bergen.

Vrakgods?
Spissen med fortid i Strømsgodset ble toppscorer i Adeccoligaen med 24 fulltreffere forrige sesong. Foran 2010-sesongen er han mer nøktern.

- Det blir nok ikke 24 i år nei, men noen skal det bli.

Huseklepp: - Keeperen var forskjellen

I lørdagens utgave av Bergens Tidende omtalte avisen FK Haugesunds spillergruppe som en samling vrakgods som ikke har lykkes i andre klubber. Sørum, som selv aldri klarte å etablere seg på Strømsgodset, trekker på smilebåndet.

- Hehe, ja vi får nå se på det. Det er uansett godt at vi tar nivået her i dag.

- Det kostet litt og vi hadde litt tur, men det er deilig å rappe med oss ett poeng her i Bergen.

Gleder seg til Godset-besøk
Spissen innser at det å være topplag som bøtter inn mål i Adeccoligaen er noe helt annet enn å være nyopprykket og nedrykkstippet i Tippeligaen.

- Det blir annerledes i år på flere måter. For min egen del så kunne jeg konsentrere meg 100 prosent om jobben fremover på banen i fjor. Slik blir det ikke i år.

- I dag møtte vi Brann borte og det er naturlig at alle må ta et tak hjemover. Men på hjemmebane og mot enkelte bunnlag borte håper jeg vi kan spille litt som i fjor, forklarer Sørum.

Les også: Brann stanget i veggen

Etter ett poeng i Bergen venter Strømsgodset hjemme i Haugesund neste søndag. Sørum gleder seg stort til gjensynet med gamle lagkamerater.

- Ja, det er klart det. Jeg har vært i Godset i åtte-ni år og kjenner flere av dem som spiller der. Jeg har møtt dem en gang tidligere da jeg var utlånt til Manglerud Star, men ikke på dette nivået. Jeg skal ikke lyge, det blir veldig spesielt å møte dem. Jeg håper alltid at Godset vinner, men selvfølgelig ikke neste helg, sier FKH-spissen før han forlater Brann Stadion.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.