*Nettavisen* Sport.

- Jeg sier ikke at det blir lett

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Men Jon Knudsen håper Jan Jönsson fullfører sesongen.

31.05.10 16:46

OSLO (Nettavisen): Så er det klart at Jan Jönsson er tapt for Stabæk. Fra 1. januar trener han en ny klubb.

Sannsynligvis heter den nye klubben Rosenborg. Det er en hemmelighet som alle vet at Jönsson blir Erik Hamréns erstatter på Lerkendal, og Jönsson bekrefter mandag selv overfor TV 2 at han regner med å snakke med trønderne innen kort tid.

Likevel mener Stabæk-veteranene Jon Inge Høiland og Jon Knudsen det er riktig at Jönsson fullfører kontrakten med Stabæk – også selv om han skulle bli enig med en konkurrent før sesongen er over.

- Håper Jan fullfører
- Jeg håper Jan fullfører. Han er profesjonell, og jeg tror det beste for Stabæk er at han fullfører, sier Knudsen til Nettavisen.

Samtidig ser landslagskeeperen, som akkurat har forlenget sin avtale med Stabæk, at det kan komme skjær i sjøen.

- Jeg sier ikke at det blir lett. Man har sett eksempler på at det har oppstått problemer i slike situasjoner, både da Henning Berg gikk fra Lyn til Lillestrøm og nå sist med Hamrén. Men spillerne har full tillit til Jan, understreker Knudsen.

Jon Inge Høiland er på linje med kollegaen.

- I denne bransjen bytter alle jobber iblant, enten det er spillere eller trenere. Janne har gjort en veldig bra jobb i Stabæk, og det er forståelig at han nå ønsker å prøve noe nytt, sier Høiland.

Frykter ikke spillerflukt
Han regner med spillerne blir tatt med på råd i trenerjakten som nå er i gang, og vet hva han vil anbefale.

- Det viktigste er at vedkommende tenker likt om hvordan fotball skal spilles, sier Høiland.

Jan Jönsson har vært en suksessgarantist i Stabæk. Likevel frykter ikke Jon Knudsen at svenskens exit skal føre til at flere spillere forlater klubben.

- Nå er det jo sånn at spillerne har kontrakter, og ikke bare kan velge å vrake i klubber. Jeg frykter ikke at det skal bli spillerflukt som en følge av dette, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.