RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skal ikke være dum, slik som i fjor

TILBAKE: Thomas Sørum nettet et mål og noterte seg for en assist i møtet mot Start. Fredag venter Viking.
TILBAKE: Thomas Sørum nettet et mål og noterte seg for en assist i møtet mot Start. Fredag venter Viking. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Slik skal Thomas Sørum holde seg frisk i 2014.

DRAMMEN (Nettavisen) - Jeg har noe å bevise, sa Thomas Sørum til Nettavisen før 2013-sesongen da han returnerte til Strømsgodset.

Året endte imidlertid med kun seks seriekamper og ingen scoringer på øverste nivå. Skader og atter skader ble i stedet fasiten for Strømsgodset-spissen.

Mens drammensklubben leverte en fantastisk sesong og til slutt ble kronet som seriemester for første gang siden 1970, satt Sørum og så på det hele.

Det var derfor en både lettet og glad 31-åring som sist søndag møtte pressen. Mens 2013 ble en stor nedtur, ser 2014 ut til å kunne bli Sørums år.

- Ikke være dum
I ligapremieren mot Start satte han selv inn 3-2-målet, mens han senere spilte fram lagkompis Gustav Wikheim, som punkterte kampen med 4-2.

- Det var veldig tungt for meg, litt merkelig. Laget svingte seg fra seier til seier, mens jeg satt med ispose på beinet, sa han til Nettavisen etter kampen.

Nå er håpet at Sørum skal holde seg skadefri og bli en fullverdig erstatter for Ola Kamara og Adama Diomande, som begge er borte fra gullaget til Godset.

De to spissene nettet hele 20 ligamål til sammen sist sesong.

Sørum forteller at mye av skadeproblemene i fjor skyldtes at han ville for mye og trente for hardt. Nå håper spissen å ha lært av året han har lagt bak seg.

- Det eneste jeg tenker på er å holde meg frisk. Jeg har ikke noe mer hårete mål enn det. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å holde meg frisk og om det betyr at jeg må trene mindre enn det jeg egentlig vil, så får det bare gjøre det.

- Jeg må ta de grepene som er nødvendig for at jeg skal kunne være tilgjengelig til kamp. Man kan aldri gardere seg helt mot slike ting, men jeg skal ikke være dum, slik jeg var i fjor. Da trente jeg alt for mye. Jeg ville komme i form igjen så fort som mulig etter skade, men ble bare skadet på ny.

- Balansegang
Sørum har selv innsett hva som kreves for å holde kroppen frisk.

- Jeg har en løpende dialog med Ronny Deila om dette, men har tatt ansvar for det selv. Det er deilig å føle at du har begge hendene på rattet. Det er en balansegang mellom å få trent nok og ikke trene for mye. Du skal ligge helt opp til den grensen, uten å bikke over, sier den tidligere landslagsspissen. 

Godset-trener Ronny Deila er godt fornøyd med å ha en frisk Sørum.

- Han har lært at han ikke kan trene åtte timer om dagen hele veien. Han ville litt for mye i fjor, men nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier treneren.

- Helt rått
Det at Sørum passer inn i spillestilen til Strømsgodset, er det liten tvil om.

- Det tredje målet vårt mot Start var helt rått. Kovacs var tilrettelegger, Gustav Wikheim vinklet inn og Sørum avsluttet. Det var flott, sier Deila.

Allerede fredag skal Strømsgodset i aksjon i årets andre ligakamp. Da venter en tøff batalje borte mot Viking. Siddisene åpnet med 2-2 borte mot RBK.

Hvorvidt Sørum får spille fra start i Stavanger (kom inn som innbytter mot Start) er fortsatt uvisst, men til tross for at spissen nå er frisk, var han lite involvert i løpet av vinterens treningskamper og er nok fortsatt litt rusten.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere