*Nettavisen* Sport.

- Jeg skuffet 50 millioner mennesker

Foto: (AFP/Scanpix)

Englands keeper snakker ut om kjempetabben.

13.06.10 08:26

ENGLAND-USA 1-1:

Han leverte en strålende redning etter en drøy time, Robert Green. Jozy Altidore kom seg fri, men Green fikk slått skuddet via stolpen og ut.

Men det hjelper lite.

Kjempetabben etter 40 minutter kommer til å forfølge Englands 30-åring resten av karrieren. England ledet, Clint Dempsey skjøt, og ballen trillet halvhardt rett mot Green. Den spratt til og med et par ganger. Det var keepermat.

Men plutselig lå ballen i mål, mens en sprellende Green lå hjelpesløs igjen. Reprisene viste at han glemte å legge hele kroppen bak ballen da han skulle ta den.

Les også:Solér totaltslaktet England

- Takler ikke presset
- Det skal aldri, aldri skje på dette nivået, sa BBCs Mike Ingham.

Tabben viste også at The Times-kommentator Oliver Kay hadde rett i sine uttalelser til Nettavisen rett før mesterskapet. Kay snakket mest om de unge keeperne som har mislyktes de siste årene, men Greens tabbe viser at England har et keeperproblem.

Green selv mener imidlertid at han er sterk nok til å komme seg gjennom det hele med hevet hode.

- Det er vel ca. 50 millioner mennesker som er skuffet over meg, men skaden har allerede skjedd. Det er ikke noe man kan la seg påvirke av. Etter tabben, de siste 50 minuttene, følte jeg at jeg hadde kontroll, sa Green til pressen etterpå.

- Jeg har vært i situasjoner som denne før, og da handler det om å gå med hevet hode. Det handler om å møte media likevel og ta den latterliggjøringen som kommer. Jeg kommer til å jobbe hardt på trening igjen - som om jeg også skal stå neste kamp, la han til.

Han hadde ingen unnskyldning.

- Jeg skulle reddet skuddet. Rett og slett. Det er fryktelig skuffende, men skjedd har skjedd. Nå handler det om å ikke la seg påvirke av dette. Det handler om mental styrke, og tross alt har det skjedd mye verre ting enn dette med mennesker.

Les saken:- De takler ikke presset

Det skal riktignok sies at England ikke fortjente særlig mer enn 1-1 fra kampen. Steven Gerrard ga laget en tidlig ledelse og laget hadde flest sjanser, men Fabio Capellos menn imponerte ikke så altfor mye selv om de overtok det meste av spillet de siste 20 minuttene. Wayne Rooney var stort sett kun en skygge av seg selv, og med unntak av starten av 2. omgang var kantspillerne Milner, Aaron Lennon og Shaun Wright-Phillips anonyme.

Her kan du se utviklingen i 1-1-kampen mellom England og USA.

Traff dårlig
Fabio Capello var heller ikke heldig med sine valg til kampen:

Han valgte keeper Green i stedet for mer rutinerte David James.

Han tok sjansen på James Milner fra start til tross for sistnevntes sykdom. Milner ble byttet ut etter en halvtime.

Han satset også på skadeplagede Ledley King i midtforsvaret, men Tottenham-spilleren måtte ut i pausen.

Og selv om Emile Heskey gjorde forarbeidet til 1-0-scoringen, så ga han kritikerne vann på mølla med sin hjelpesløse avslutning alene med keeper tidlig i 2. omgang.

Englands trøst er imidlertid at de er i det som skal være en meget overkommelig gruppe. De møter Algerie og Slovenia i sine to siste kamper.

Hull-spiss kunne avgjort
USA på sin side så ikke ut til å la seg stresse særlig av at de kommer under 0-1 allerede etter fire minutter. De matchet engelskmennene lenge, og foruten gratismålet de fikk av Green skapte de også et par sjanser av den meget store typen. Hull-spiss Jozy Altidore klarte imidlertid ikke å score på to av sine fete tilbud. Dermed endte det med poengdeling.

De to siste lagene i denne gruppa, Algerie og Slovenia, møtes først søndag.

PS. Start-spiller Clarence Goodson ble sittende på den amerikanske benken gjennom hele kampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.