RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg sover for det meste 28 timer i døgnet

Foto: Mark Thompson (Getty Images)
Sist oppdatert:
Stan Collymore forteller åpent om sine depresjoner.

Søndag morgen ble Wales’ landslagssjef Gary Speed funnet død av sin kone i deres felles hjem. 42-åringen hadde tatt sitt eget liv.

Bare et drøyt døgn tidligere hadde en annen tidligere fotballprofil, Stan Collymore (40), fortalt om sine problemer med depresjon og selvmordstanker.

I en serie meldinger på Twitter berettet den tidligere Liverpool- og Aston Villa-spilleren om sine problemer.

Collymore forteller om perioder på uker uten energi der han bare ligger i sengen.

- Jeg har ikke twitret denne uken, og jeg ville ikke gjøre det før jeg følte meg 100 prosent, men det er viktig at jeg gjør det (tror jeg). Jeg er halvveis gjennom alle depresjonsanfalls mor, noe jeg har hatt flere ganger i livet, og vil fortsette å ha frem til, ja, du vet, begynte Collymore, som nå jobber som fotballkommentator for Talk Sport og Channel 5.

- Stigma
- Jeg twitrer på grunn av at stigmaet rund denne sykdommen antyder at vi som lider av sykdommen plutselig blir ubrukelige, sentimentale og ute av stand til å fungere. Vel, jeg har ikke sett dagslys på fire dager nå (sover for det meste 28 timer i døgnet), men jeg har gjennomført en uke med forberedelser til Talksport/ Channel 5, en avisspalte alt i midten av den mest utfordrende, ødeleggende anfall av denne grusomme sykdommen, fortsetter han.

Collymore ønsker med sine betroelser å oppfordre de som sliter med depresjoner om å oppsøke hjelp.

- Dersom du er dårlig nå, vær så snill å gå til legen din, ring en venn eller i det minste gå til noen som kan hjelpe deg gjennom dette, skriver Collymore.

- Dersom du, som meg, har vært gjennom dette mange ganger, vit dette: Det er forbannet mørkt, men skyene FORSVINNER alltid, så gjør alt du kan for å hjelpe deg selv, vær åpen for hjelp, og tåken vil lette, fortsetter han.

- Søk hjelp
Deretter oppfordrer han folk ti å ta kontakt med organisasjoner som hjelper folk med depresjoner, før han signerer det hele med: «Stan Collymore, depressive & broadcaster.»

Lørdag morgen la Collymore ute en lengre tekst på TwitLonger.

Der foreller han at tanken på selvmord bare har meldt seg et par ganger i løpet av de siste ti årene. Men han sier at han kan forstå de som gjennomfører det utenkelige.

- Så hva gjør enkelte? De tar ikke dødsspranget, de adresserer et praktisk problem med en for dem praktisk løsning, og det er å ta sitt eget liv. Og dessverre tar altfor mange den veien ut av dette helvetet, skriver han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere