- Jeg synes det viser lite respekt

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær og Jan Jönsson i ordkrig.

10.05.13 07:33

MOLDE - AALESUND 4-1:

MOLDE (Nettavisen):

Torsdag tok Molde sin første seier for sesongen da Aalesund ble slått 4-1 på Aker Stadion. De to lagenes trenere gikk i strupen på hverandre etter kampen.

Bakgrunnen er uttalelser Aalesund-trener Janne Jönsson gjorde etter vinterens tradisjonsrike treningskamp mot Molde.

- Jeg er overrasket og litt skuffet over at de stilte med et såpass svekket lag. Jeg synes de burde informert om dette i forkant. Generalprøven er tross alt en veldig viktig kamp, og disse oppgjørene har lange tradisjoner, sa Jan Jönsson til Nettavisen den gang.

Brukt som motivasjon
Uttalelsene var tydeligvis ikke glemt da lagene braket sammen torsdag kveld.

- Jeg synes ikke det var riktig å si (at vi stilte med et B-lag, red.anm.). Vi hadde Espen Bugge Pettersen, Daniel Berg Hestad, Magne Hoseth og Kristoffer Vatshaug som alle har vunnet serien to ganger, forklarer Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen, og legger til:

- Jeg synes det viser litt lite respekt for de spillerne. Han tok det opp i media, og da tar jeg det opp her nå, sier Molde-manageren til Nettavisen.

Molde har hatt en historisk dårlig start på sesongen, og sto med kun to poeng før seieren mot tangotrøyene. Ole Gunnar Solskjær brukte Jönssons uttalelser som motivasjon før kampen.

- Jeg tok det opp med guttene. Når folk ikke har respekt for oss, og sier at vi ikke er gode nok, så skal vi vise dem. Kampen blir en kjempetest for oss når det blir 2-1 i dag, men vi viste karakterstyrke, vi holdt formasjonen og vi var trygg med ballen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Misfornøyd Jönsson
At Molde og Solskjær brukte hans kritikk som motivasjon, forundrer Jan Jönsson.

- Ole Gunnar brukte din kritikk fra treningskampen som motivasjon til denne kampen. Hva tenker du om det?

- Det var rart, jeg vet ikke hva jeg tenker om det. Om det mot formodning skulle tenne noen, så ¿, sier Jan Jönsson til Nettavisen.

Aalesund har overrasket mange denne sesongen, og var à poeng med Rosenborg før kampen mot Molde.

- Vi sprekker opp som lag for første gang denne sesongen. Vi er det beste laget de første 25 minuttene, og vi er nære ved å gjøre 1-0. Det blir annerledes når de går opp i ledelsen på det som er et veldig fint frispark, forklarer Jan Jönsson til Nettavisen, og utdyper:

- Det blir et veldig fint matchbilde der de kan ligge og kontrollere og kontre på oss.

Nå mener Jan Jönsson at Aalesund må ta grep før det tette maiprogrammet.

- Vi er inne i en tung periode, og det synes ute på banen. Vi er tidvis fornøyde, men det holder ikke. Det gjelder å fylle opp og restituere både mentalt og fysisk. Vi må se over hva som gjør at vi sprekker opp, avslutter Jan Jönsson til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.