RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

- Jeg tar ikke selvkritikk

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær angrer ikke på noe.

Torsdag kom nyheten om at Ole Gunnar Solskjær var aktuell som ny manager i Premier League-klubben Aston Villa.

Fredag bekreftet den tidligere Manchester United-spilleren at han selv og hans kone hadde vært i Birmingham for å snakke med klubbens eier, Randy Lerner.

Solskjær kunne fortelle at han hadde hatt en uformell prat med amerikaneren, men at det ikke var snakk om noen forhandlinger. Villa har også andre kandidater i kikkerten.

Mye dramatikk
Det at Molde-manageren valgte å dra til England, falt imidlertid Molde-eier Kjell Inge Røkke tungt for brystet. Næringslivstoppen har trukket seg ut av fotballklubben.

Røkke mente at Solskjærs oppførsel i denne situasjonen var uryddig og illojal. Rikingen skal også ha blitt forbannet over at det hele har skjedd i full åpenhet.

Det har senere blitt bekreftet fra Molde at Røkkes beskrivelse av hendelsesforløpet er korrekt. Klubben skal også være skuffet over Ole Gunnar Solskjærs oppførsel.

- Ikke selvkritikk
Lokalavisen Romsdals Budstikke har fulgt dramatikken rundt seriemesterne fra 2011 tett det siste døgnet og sent fredag kveld fikk avisen Solskjær i tale.

Treneren var tilbake på norsk jord fredag kveld. Etter en lang og dramatisk dag er likevel 39-åringen klar på at han ikke angrer på noe av det han har gjort.

Han forteller også at det på forhånd var avklart med Molde at han skulle reise å ta en prat med Aston Villa. Røkke skal også ha fått beskjed.

Han tar derfor ikke selvkritikk på det som har skjedd.

- Nei, i utgangspunktet ikke. Det var avtalt med MFK at jeg kunne snakke med dem og de satte opp et fly for at jeg skulle få mest mulig tid til å forberede meg til søndagens kamp. Jeg kunne tatt rutefly og vært mer diskret, men det ville tatt for lang tid i forhold til Sandnes Ulf, sier Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke.

Har avvist flere
Molde-manageren forteller at han tidligere har sagt blankt nei til det som har kommet av henvendelser, men at Aston Villa var vanskelig å si nei til.

- Jeg har sagt blankt nei til mange henvendelser som har kommet til mine kontakter, både klubber som spiller i Premier League neste sesong og som skal spille i The Championship. Men Aston Villa er en så stor klubb at jeg mener det var riktig å snakke med dem, sier han til lokalavisen.

Solskjær har kontrakt med Molde de neste to årene, og på diplomatisk vis sier han til TV 2 at han ønsker å forholde seg til den. Han legger likevel ikke skjul på at Premier League frister.

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg vil være manager i Premier League. Han (Røkke) skjønner jo at jeg er interessert i det. Han har gitt meg et par råd som er OK å ta med på veien, sier Molde-manageren, sier han til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere