*Nettavisen* Sport.

- Jeg tenkte «det er ikke sant»

BITTER: Lillestrøm skaper mange sjanser, men scorer få mål. Her er det Tommy Høiland som ser sitt eget skudd gå i stanga.

BITTER: Lillestrøm skaper mange sjanser, men scorer få mål. Her er det Tommy Høiland som ser sitt eget skudd gå i stanga. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Måltørken har rammet Lillestrøm.

LILLESTRØM – AALESUND 0-0:

ÅRÅSEN (Nettavisen): - Vi har ikke et spissproblem, sa Lillestrøm-trener Magnus Haglund før sesongen.

Etter sesonginnledningen er det betimelig å stille spørsmålet på nyt. Mandag kveld gikk nemlig Lillestrøm av banen uten scoring for tredje kamp på rad da de spilte 0-0 mot Aalesund på Åråsen.

- Det er selvfølgelig ikke bra nok, sier LSKs omskolerte spiss Erling Knudtzon til Nettavisen.

Ikke siden 4-1-seieren mot Sandnes Ulf i andre serierunde har romerikingene gått av banen med scoring. LSKs klubbrekord er fem kamper på rad uten scoring, en rekord som ble satt i 2011.

Mot Aalesund var Lillestrøm lenge det førende laget, men både Tommy Høiland og nevnte Knudtzon måtte se sine forsøk gå stolpe ut.

- Det er jo ikke sant
LSK-midtstopper Ruben Gabrielsen har latt seg irritere av sjansesløseriet. Han trodde ikke sine egne øyne da sjanse etter sjanse ble forspilt mot Aalesund mandag.

- Jeg tenkte «det er ikke sant». Vi hadde flere skudd på innsiden av stolpen og skulle kanskje hatt et straffespark. Og Bjørn Helges sjanse er stor. Det er synd, sier Gabrielsen til Nettavisen.

Slik har det også vært i flere av sesongens første kamper.

Både mot Viking og Brann skapte Lillestrøm nok til å vinne, men gikk av banen med tap i begge kampene.

- Jeg hadde vært mye mer bekymret hvis vi ikke hadde skapt sjanser, sier LSK-trener Magnus Haglund til Nettavisen.

- Hva gjør det med psyken til spillerne når måltørken rammer slik som nå?

- Nei, vi må bare fortsette å skape sjanser og gjøre det vi skal gjøre, sier LSK-sjefen.

- Alltid tungt
En av dem som skal sørge for målene denne sesongen, er Erling Knudtzon. 25-åringen er omskolert fra ving til spiss, men har på de fem første rundene gått målløs av banen til tross for at mulighetene har vært der.

- Det er alltid tungt når man ikke får uttelling. Det har vært melodien, så får vi håpe det snur snart, sier Knudtzon til Nettavisen.

- Går det på selvtilliten løs?

- Nei, mye av det handler om marginer. Jeg kommer til sjanser, og må bare fortsette, så kommer scoringene til slutt, sier han.

Tommy Høiland fikk spille fra start mot Aalesund, men heller ikke han noterte en nettkjenning for sin nye klubb.

- Nesten holder ikke, og vi har vært for udyktige foran mål. Personlig har jeg litt å gå på før jeg er i toppslag, men satser på å være der allerede neste kamp, sier Høiland til Nettavisen.

Lillestrøms neste kamp er mot Bodø/Glimt 1. mai. Der kan endelig scoringen komme for gultrøyene.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.