- Jeg tok ikke noe frispark!

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Karim Essediri forbannet over Kongsvingers mangel på fotballforståelse.

31.07.10 22:35

LILLESTRØM - KONGSVINGER 2-2:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Situasjonen på tampen av kampen var utrolig: Med litt over tre minutter spilt av minst fire minutters tilleggstid, på stillingen 2-2, skulle Lillestrøm ta frispark midt inne på egen halvdel. Keeper Stefan Logi Magnusson jogger ut for å ta frisparket, og høyreback Karim Essediri triller ballen mot keeperen.

Da slår innbytter Kai Risholt til.

Han oppfatter det som om frisparket er tatt, er kjapt framme og snapper ballen, og har nesten fri vei mot mål. Lillestrøms islandske keeper hindrer han i å løpe forbi, og dommer Tom Henning Øvrebø gir rødt kort - som han må gjøre.

Men var frisparket tatt?

- Mangler fotballforståelse
- Jeg har ikke tatt noe frispark! Stefan løper mot meg og sier at han skal ta den, jeg sier OK og gir han ballen. Jeg synes Kongsvinger-spilleren bør ha fotballforståelse nok til å skjønne at frisparket ikke er tatt, sier en frustrert Essediri til Nettavisen.

- Dommeren sa bare at han stod med ryggen til og ikke så situasjonen, men at han skulle se på den på video etterpå. Det hjelper ikke oss. Men heldigvis hadde ikke dette noe å si for kampen, legger han til.

For Stefan Logi Magnusson hadde det litt å si. Islendingen må nå stå over minst én kamp – flere snakket om at dette kunne gi to kampers karantene.

- Det er det første røde kortet jeg har fått i karrieren, så jeg må bare håpe på det beste. Jeg har forstått det slik at reglene i Norge åpner for at jeg kan få to kamper ute. Men jeg prøver bare å dempe farten på KIL-spilleren, jeg prøver ikke å skade han, sier islendingen til Nettavisen.

Les også: LSKs marerittstatistikk

- Misforståelse
Keeperen har en litt annen versjon av den pussige hendelsen:

- Jeg skulle bare gjøre som vanlig, få opp folk og ta frisparket, men dessverre blir det en misforståelse mellom meg og Karim, sier han.

- Kan det være din reaksjon som gjør at dommeren oppfatter at frisparket er tatt? Om både du og Karim hadde stoppet opp, hadde vel dommeren blåst?

- Det er ikke mange ting jeg rekker å tenke i situasjonen. Jeg oppfatter at ingen spillere rekker tilbake, og da tenker jeg at jeg må hindre at det blir mål, sier Logi Magnusson.

Henning Berg sier han ikke så situasjonen, og kan derfor ikke uttale seg om den.

Har prøvd seg før
Kongsvinger-trener Tony Gustavsson forteller imidlertid at det ikke er første gang Kai Risholt prøver seg på dette:

- Kai er våken og leser situasjonen godt. Han gjorde eksakt det samme i en kamp tidligere i sesongen på Gjemselund, men da ble han avblåst og de fikk ta frisparket om igjen, sier Gustavsson til Nettavisen.

Enden på visa ble likevel ikke så verst for Lillestrøm. Bjørn Bergmann Sigurdarsson tok over keeperjobben, men frisparket fra Carl-Erik Torp gikk i muren - og da blåste dommeren av kampen umiddelbart.

Det betyr at LSK har spilt åtte kamper uten seier siden 9. mai - mens Kongsvinger kapret et viktig poeng før nedrykksduellen mot Hønefoss neste helg.

PS! Et annet pussig poeng: Alle de fire målene i kampen ble scoret med venstrefoten - av fire ulike spillere. Sjelden vare.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.