*Nettavisen* Sport.

- Jeg tror det var min første berøring

Foto: Paul Gilham/Getty Images

Nederlenderen var tungen på vektskålen mot Sunderland.

16.10.11 18:32

ARSENAL - SUNDERLAND 2-1:

Åtte minutter før full tid fikk Robin van Persie sjansen til å vise fram frisparkfoten.

Arsenal-kapteinen ville ikke være noe dårligere enn Sunderlands Sebastian Larsson var tidligere i kampen og skrudde inn det avgjørende målet.

Scoringen var nok til å gi Arsenal tre svært viktige poeng. Feiringen viste også hvor mye målet betydde for vertene. Matchvinneren dro av seg drakta i ekstase og ble belønnet med gult kort av dommer Howard Webb.

- Jeg tror det var min første berøring, sier van Persie til Sky Sport ifølge sportinglife. Utsagnet sikter til den lynraske scoringen til nederlenderen kun 29 sekunder ut i kampen.

- Jeg var litt overrasket selv, men det var en veldg god passning fra Gervinho. Jeg fikk en god berøring med venstrefoten og ballen gikk i mål, fortsatte han.

- Men jeg visste ikke at scoringen kom så raskt. Hvor lang tid tok det? spurte Arsenal-spilleren etter kampen.

Med åtte minutter igjen fikk hjemmelaget mulighet til å avgjøre kampen på et frispark. Van Persie skrudde ballen forbi muren og i mål, og fortalte til pressen etter kampslutt at han var selvsikker når han skulle ta frisparket.

- Jeg var selvsikker fordi det var min favorittposisjon, men jeg må være litt kritisk og se på meg selv fordi jeg har bommet på mange sjanser, så det var på tide for å være ærlig, sier han.

Drømmestart
Hjemmelaget kunne ikke bedt om en bedre åpning på oppgjøret som var å betegne som enn bunnkamp med tanke på lagenes tabellposisjoner før start.

John O'Shea slurvet fælt med ballen like etter avspark og etterlot et stort tomrom bak seg.

Gervinho benyttet muligheten på fortreffelig vis. Ivorianeren trakk på seg to Sunderland-spillere og spilte en perfekt pasning mot Robin van Persie.

Spissen avsluttet angrepet med å plassere ballen i lavt hjørnet bak Simon Mignolet. Arsenal tok dermed føringen etter bare 29 sekunders spill på Emirates Stadium. Målet var det raskeste i Premier League siden 2007.

Van Persie fulgte opp med et stolpetreff og en ny giftig avslutning like utenfor før det første kvarteret var unnagjort. Gervinho kunne også økt ledelsen for Arsenal med banket ballen over.

Utsøkt frispark
Sunderland fikk sin første mulighet da Stéphane Sessegnon kom fri på venstresiden. Wojciech Szczesny valgte å komme ut mot gjestenes angriper og etterlot målet åpent. Gjestenes spiss rundet målvakten, men klarte ikke å få ballen forbi Laurent Koscielny og over streken.

Like etter ga Mikel Arteta bort et frispark i god posisjon etter en stempling.

Sebastian Larsson utførte frisparket på nydelig vis. Svensken, som spilte for Arsenal i årene 2001 til 2007, bøyde ballen over muren og i en perfekt bue forbi en sjanseløs Wojciech Szczesny.

Etter utligningen tok Sunderland over initiativet i kampen og burde tatt ledelsen minst én gang før pause.

Szczesny avverget den største muligheten med et tigersprang etter at Carl Jenkinson mistet ballen til Stéphane Sessegnon på egen halvdel. Sessegnon fant Lee Cattermole som fikk nærmest åpent mål fra tre meters hold.

Arsenals polske keeper fikk likevel kastet seg i veien for hodestøtet til Cattermole, og stillingen sto seg til pause. Arsenal-forsvaret opptrådte svært usikkert og Arsène Wenger kunne prise seg lykkelig over at vertene ikke lå under.

Ny frisparkperle
Gunners tok tilbake initiativet i kampen etter sidebyttet. Målsjansene var likevel færre i andre omgang.

Mignolet reddet en avslutning fra Van Persie, mens innbytter Andrej Arsjavin ikke traff mellom stengene da han var på skuddhold.

Umiddelbart etter at Van Persie-frisparket sendte stemningen på Emirates til himmels fikk Sunderlands innbytter Ji Dong-won fikk en scoring korrekt annullert for offside. Gjestene maktet ikke å skape flere farligheter og et svært lettet hjemmepublikum kunne slippe jubelen løs da Webb blåste av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.