- Jeg tror i alle fall ikke verdien hans er styrket

ULIKE FORKLARINGER: Stefan Strandberg vil bort fra Rosenborg, men kan ha gjort det vanskeligere for seg selv å finne ny arbeidsgiver.

ULIKE FORKLARINGER: Stefan Strandberg vil bort fra Rosenborg, men kan ha gjort det vanskeligere for seg selv å finne ny arbeidsgiver. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Ekspert synes Stefan Strandberg-saken er forvirrende.

11.06.14 23:28

RBK-spiller Stefan Strandberg har gjort det klart at han ønsker et klubbskifte i sommer. Det ble kjent etter at han plutselig trakk seg fra troppen til kampen mot Lillestrøm mandag, bare et par timer før avspark.

Trønderklubben ble tatt på senga av beskjeden, og det har i ettertid vært full forvirring rundt hva som faktisk var grunnen til Strandbergs tilsynelatende plutselige beslutning.

At Rosenborg og Strandberg har slitt med å kommunisere seg imellom er blitt synlig for noen og enhver de siste dagene.

- Det jeg tenker om denne saken er at det kan være klokt å si det som det er. Dersom du ikke kan spille bør du være ærlig om hvorfor. Her har det åpenbart vært mye rot mellom spilleren og klubben, sier Bengt Eriksen til Nettavisen.

C More-eksperten synes det er merkelig at Rosenborg og Strandberg har hatt så ulike oppfatninger om årsaken til at han avsto fra å spille.

- Bør være enkelt
- Hvis du ikke sier grunnen til at du ikke kan spille, blir det vanskelig å forstå. Hvis det er en annen grunn som allmennheten ikke bør vite om, så bør det være en enkel sak for Rosenborg og Strandberg å bli enig om det på forhånd, mener Eriksen.

Først ga RBK-trener Per Joar Hansen inntrykk av at han ikke visste noe som helst om at midtstopperen ikke ville spille.

Styreleder Ivar Koteng fulgte opp med å si at dårlig kommunikasjon mellom Rosenborg-ledelsen og spilleren angående et eventuelt salg, var utløsende for det som ble ansett som en spillerstreik.

Via en pressemelding til Adresseavisen uttalte Strandberg onsdag at han absolutt ikke har streiket, og at en kontraktskonflikt med klubben heller ikke var årsaken til spillenekten. Strandberg oppgir derimot «personlige forhold i nærmeste familie som ikke har noe med fotball å gjøre» som begrunnelse.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FORUNDRET: C More-ekspert Bengt Eriksen. Foto: (imago / Digitalsport / All Over Press)


- Det er blitt sagt mye forskjellig i denne saken, og jeg har lest at noen har vært raskt ute med å fordømme Strandberg. Det er rart med de sprikende forklaringene. For alt jeg vet kan det være han som har oppført seg dårlig, fortsetter Eriksen.

Rotete
Onsdagens pressemelding fra Stefan Strandberg endrer ikke på Eriksens oppfatning om at hele saken framstår som underlig.

Han synes det er vanskelig å kommentere en sak der det er dukket opp flere forklaringer på hvorfor Rosenborg-spilleren ikke var med mot LSK.

Den tidligere Skeid-treneren tror Strandberg nå kan møte på problemer i jakten på en ny klubb.

- Jeg vet ikke om andre klubber helt vet hva de får. Jeg kjenner ikke Stefan Strandberg, men hvis jeg representerte en annen klubb ville jeg lurt på hva slags type han er. Det er mulig at han er en type som havner i rotete situasjoner. Eller er han kanskje en person som er rotete av seg hele tiden?

- Om verdien hans er sunket ute blant andre klubber vet jeg ikke, men jeg tror i alle fall ikke at den er styrket, sier Eriksen til Nettavisen.

SJEKKER GRUNDIG: Thomas Berntsen. Foto: (imago / Digitalsport / All Over Press)

Lite attraktivt
Sportssjef Thomas Bernsten i Sarpsborg 08 synes også det er vrient å uttale seg om situasjonen i Rosenborg uten å kjenne til alt som er skjedd.

Han avviser at Strandberg er en spiller de kunne kjøpt, men uttaler seg på generelt grunnlag om hva østfoldklubben synes om spillere som har vært innblandet i uheldige saker, for eksempel hvis vedkommende har streiket.

- Generelt er vi opptatt av at spillere ikke har et «rulleblad» med lignende episoder. Men en kan heller ikke avvise en spiller kategorisk hvis man ikke kjenner til alle sidene av saken, sier Berntsen til Nettavisen.

Han forteller at Sarpsborg gjør grundige bakgrunnsjekker før de eventuelt forsøker å hente inn forsterkninger.

- Folk gjør feil i livet, og hvis man innrømmer det, så kan man også se forbi det som er skjedd. Men igjen, vi er langt unna denne saken og vet ikke nok om den, understreker Berntsen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.