RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SCORET TO: Diego Costa ordnet to nettkjenninger i Chelseas elleville seier over Everton.
SCORET TO: Diego Costa ordnet to nettkjenninger i Chelseas elleville seier over Everton. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix)

- Jeg tror ikke det jeg ser. Dette er vilt!

Sist oppdatert:
Chelsea og Everton bød på førsteklasses underholdning.

EVERTON - CHELSEA 3-6:

36 sekunder tok det Diego Costa å score sitt tredje mål i en Chelsea-drakt, denne gang mot Everton.

Det målet var bare starten på det som skulle bli en helt ellevill fotballkamp.

I løpet av en timinuttersperiode i den andre omgangen gikk nemlig Chelsea fra 2-1-ledelse til å lede 5-3 etter at blant annet Everton-innbytter Samuel Eto'o scoret mot gamleklubben.

Like før full tid avsluttet Diego Costa den sinnssyke scoringsfesten da han satte inn Chelsea sjette for kvelden.

- For en fotballkamp! Jeg tror ikke det jeg ser, det er helt vilt! utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad underveis i målbonanzaen.

Chelsea-kaptein John Terry var strålende fornøyd med seieren, selv om han innrømmer at José Mourinho trolig kommer til å si tydelig fra hva han mener om at laget slapp inn tre mål.

- Vi har slitt her de siste årene, så at vi kom tilbake etter å hå fått flere mål i mot var helt fantastisk, det gleder oss ekstra mye på en dag som denne. Manageren gir oss nok klar beskjed med tanke på forsvarsspillet vårt, humrer Terry i intervjuet etter kampen.

Drømmestart
Bortelaget fikk altså en virkelig pangåpning på kampen da Diego Costa ble spilt gjennom av Cesc Fabregas etter bare 36 sekunder. 

Den brasilianskfødt spanjolen gjorde ingen feil alene med Tim Howard og trillet inn sitt tredje Premier League-mål mellom beina på Everton-keeperen. Bare for å understeke hvor effektiv Costa har vært i starten på Chelsea-karrieren: Det var samtidig bare spissens tredje skudd på mål denne sesongen.

Få strakser senere var 1-0 blitt til 2-0 etter at en offsideplassert Branislav Ivanovic ble spilt alene med Howard og gjorde alt rett.

Resten av den første omgangen ble i større og større grad preget av Everton, men Roberto Martinez' menn slet med å komme seg til de helt store sjansene.

Helt til det var spilt 45 minutter.

Da dukket nemlig Kevin Mirallas opp på et Seamus Coleman-innlegg og stanget nytt håp inn i Everton-laget, som dermed bare lå ett mål bak til tross for marerittstarten.

Tok helt av
Den andre omgangen åpnet på langt nær like forrykende som den første, og vi måtte vente helt til halvspilt omgang før det neste målet kom.

Eden Hazard dro seg gjennom det som var av Everton-spillere og kom seg ned til dødlinja før han prøvde å legge ut igjen i feltet. Ballen nådde imidlertid bare foten til en uheldig Seamus Coleman, som satte ballen forbi en utspilt Howard.

Selvmålet var starten på et fyrverkeri av en timinuttersperiode.

Lagene bombet løs på hverandre, og scoret annenhver gang til det sto hele 5-3 i favør Chelsea.

Like før slutt rundet Diego Costa av en sinnssyk fotballkamp med sin andre for dagen, og sørget samtidig for at han med det er toppscorer i Premier League med fire mål etter tre kamper.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere