RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg tror ikke dette er normalt

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Real Madrid kom sterkt tilbake, men måtte gå gråtende av banen etter semifinalen mot Dortmund.

REAL MADRID - BORUSSIA DORTMUND 2-0 (3-4):

Det var ikke mange som hadde levnet Real Madrid særlig store sjanser i ta igjen Borussia Dortmunds 4-1-ledelse fra første semifinalekamp i Champions League.

Men spanjolene skal ha for forsøket på Santiago Bernabéu tirsdag kveld.

Etter 82 minutter tente nemlig Karim Benzema håpet for hjemmelaget da han satte inn 1-0. Fem minutter senere doblet Sergio Ramos Real Madrids ledelse, men spanjolene klarte aldri å sette inn det siste og avgjørende 3-0-målet.

Dermed er Dortmund videre til Champions League-finalen på Wembley, etter å ha vunnet semifinalen sammenlagt 4-3.

- For et drama dette har vært, sier Viasats ekspertkommentator Vidar Davidsen etter kampen.

Klopp hilste til Norge
Dortmund-manager Jürgen Klopp var strålende fornøyd da han snakket med Viasats Jan Åge Fjørtoft etter kampen.

- Det var vanskelig å forsvare seg i de første 20 til 25 minuttene, men vi klarte det. Vi forsvarte oss med lidenskap i kveld, sier Klopp til Viasat.

Tyskeren var svært stolt av sine elever etter kampen.

- 24 år er snittalderen på dette laget. Jeg tror ikke dette er normalt. De spiller som om de er erfarne spillere, men de er ikke det. Jeg er så stolt av laget. Dette er fantastisk, sier Klopp, som avsluttet intervjuet med å hilse til Norge.

En hes Borussia Dortmund-stopper Neven Subotic var naturligvis også strålende fornøyd etter kampen.

- Alle er gale, alle tar bilder for dele med fansen og vi hopper rundt og klemmer hverandre. Det gjorde ingenting at vi gjorde feil under kampen. Vi er i finalen, sier Subotic til Viasat etter kampen, da han fikk beskjed om å beskrive stemningen i garderoben.

- Jeg visste det bille bli en tøff kamp. Real Madrid var kanskje enda bedre enn jeg hadde ventet, de hadde mange sjanser. De siste femten minuttene kostet mye energi, sier Subotic.

God Real Madrid-åpning
Real Madrid hadde skaffet seg et fryktelig vanskelig utgangspunkt før tirsdagens returoppgjør i Champions League-semifinalen mot Borussia Dortmund, etter at de tapte hele 4-1 i første kamp.

Men det var ingenting som tydet på at Jose Mourinhos menn hadde gitt opp håpet da dommer Howard Webb blåste i gang kampen på Santiago Bernabéu.

Hjemmelaget var svært nære med å få drømmestarten de hadde håpet på, da Mesut Özil spilte fri Gonzalo Higuaín etter bare fire minutter. Dessverre for spanjolene reddet Roman Weidenfeller skuddet til argentineren med foten.

- Det blir svært viktig for Dortmund å holde unna de første 15 minuttene, for da kommer Real Madrid til å presse voldsomt og løpe mye, sa Viasats-ekspertkommentator Vidar Davidsen i starten av kampen.

Og Davidsen fikk rett. «Los Blancos» fortsatte å presse de tyske gjestene voldsomt, og ni minutter ut i kampen var det Cristiano Ronaldos tur til å komme til avslutning.

Portugiseren kom til en farlig posisjon fra cirka 12 meter, men skuddet gikk høyt over mål.

Presset voldsomt
Hvis ikke presset fra spanjolene var utfordrende nok, så ble det ikke særlig bedre da Mario Götze måtte ut med skade før 15 minutter var spilt.

Men heldigvis for Dortmund har de flere stjerner på laget, og etter 14 minutter var helten fra den første semifinalekampen, Robert Lewandowski nær scoring da han fikk ballen foran mål etter et frispark. Dessverre for polakken og tyskerne, så gikk avslutningen rett på Real Madrid-keeper Diego López.

Minutter senere var det Real Madrids tur. Angel Di Maria fant Ronaldo i bakrommet, som tok ned ballen på brystet og skjøt i samme bevegelse, men igjen sto Weidenfeller støtt i Dortmund-målet og reddet skuddet.

Sekunder senere var hjemmelaget frempå igjen. Denne gangen var det Mesut Özil som kom alene med keeper, men tyskeren klarte ikke sette ballen mellom stengene.

Hjemmelaget fortsatte å styre kampen, men de tyske gjestene virket etter hvert å få mer kontroll over situasjonen.

- Det der er straffespark
25 minutter ut i kampen var Dortmund uheldige da de ikke fikk straffe. Sergio Ramos gikk for hardt inn i en hodeduell med albuen først og traff nakken til Lewandowski, men dommeren valgte å ikke blåse. Det var Rune Bratseth i Viasat-studioet veldig uenig i.

- Det der er straffespark. Ramos og Lewandowski hadde en liten krangel før duellen, og her kommer hevnaksjonen med albuen rett i nakken, sa Rune Bratseth i pausen.

Real Madrids voldsomme press avtok noe mer utover omgangen, og da dommer Webb blåste av til pause sto det fortsatt 0-0.

- Real Madrid hadde et voldsomt trykk innledningsvis, men jeg synes Borussia har jobbet seg inn i kampen, og har hatt ganske god kontroll de siste tjue minuttene, oppsummerte Vidar Davidsen i pausen.

Lewandowski traff tverrliggeren
Etter pause var det faktisk gjestene som kom best i gang.

Kun tre minutter var spilt av annenomgang da Lewandowski fikk ballen alene fra cirka 10 meteren, men polakken sendte ballen himmelhøyt over mål.

Minuttet senere bommet han på en enda større mulighet, da han fikk ballen av Marco Reus foran mål. Men denne gangen gikk skuddet i tverrliggeren.

Etter en vanskelig start på annenomgang kom Real Madrid mer med utover omgangen, men det var gjestene som sto for de største sjansene.

61 minutter ut i kampen trodde hele Santiago Bernabéu at kampen var kjørt, da Marco Reus fikk ballen alene foran mål. Tyskeren trengte bare å sette ballen til side for Lopez, men spanjolen vartet opp med en fantastisk redning, og holdt liv i håpet til hjemmelaget.

- Den redningen kvalifiserer til helgenstatus. Det er jeg sikker på, kommenterte en imponert Davidsen.

Benzema scoret
Ti minutter senere kom Real Madrid til deres første store sjanse etter pause. Özil fant Ronaldo foran mål, men portugiseren tuppet ballen over fra 16 meter.

Men det var ikke bare Ronaldo som slet tirsdag kveld. Også Lewandowski hadde problemer med å finne nettmaskene. 75 minutter ut i kampen fikk nemlig polakken muligheten igjen da han fikk ballen av en lagkamerat fra 12 meters hold. Dortmund-spissen fikk god til å stille inn siktet, men avslutningen ble blokkert av Real Madrid-forsvaret.

Til tross for at tiden begynte å tikke ut, ga ikke Real Madrid opp håpet.

Og ti minutter før full tid satte de ballen i mål.

Kaka fant Özil på kanten, som la ballen perfekt inn til lagkamerat Karim Benzema. Franskmannen gjorde ingen feil, og satte ballen enkelt i mål. Dermed ble håpet tent for Real Madrid.

Hjemmelaget fortsatte å presse gjestene voldsomt de siste ti minuttene, og to minutter før full tid scoret de igjen.

Benzema slo ballen 45 grader ut til Sergio Ramos etter en corner, og den spanske landslagsspilleren gjorde ingen feil da han smalt ballen opp i nettaket.

Med 2-0 på resultattavla kokte det på Santiago Bernabéu, og Real Madrid-spillerne ga virkelig alt for å få inn det siste og avgjørende 3-0-målet.

Men da dommer Webb blåste av kampen etter 90 minutter sto det fortsatt 2-0, og det ble bare med forsøket for Jose Mourinhos menn.

Dermed er Borussia Dortmund videre til Champions League-finalen på Wembley 25. mai, etter å ha vunnet 4-3 sammenlagt mot Real Madrid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere