RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg tror Liverpool-fans har skjønt det

Foto: Mike Egerton / PA Photos / NTB scanpix
Kjetil Jansrud drømmer ikke lenger om de største stjernene.

Kjetil Jansrud er en av Norges mest profilerte alpinister, men vinstragutten er likevel opptatt av mer enn bare ski.

28-åringen er også veldig glad i fotball og favorittlaget er Premier League-klubben Liverpool. Jansrud følger godt med på de røde, selv når han reiser rundt i verden for å kjøre på ski.

Det sier seg da selv at det blir vanskelig å få med seg alle kampene til favorittlaget. Lørdag spiller for eksempel Liverpool bare noen timer etter at Jansrud har kjørt utfor i Wengen.

- Snakker ikke om
Alpinisten prøver likevel å få med seg det han kan.

- Jeg føler med så godt jeg kan, men det er litt begrenset hva jeg får fulgt med på. Jeg prøver å få sett det jeg kan av kamper, sier Jansrud til Nettavisen.

- Men det som skjedde mot Manchester United sist helg, det trenger vi egentlig ikke snakke noe om, flirer 28-åringen.

I disse dager er også overgangsvinduet åpnet i Europa, og fotballfans rundt om sitter på nåler og venter på at akkurat deres klubb skal signere spilleren de drømmer om.

- Drømmer ikke
Jansrud følger også spent med på det som skjer på overgangsfronten, men har sluttet å drømme om at Liverpool skal gjøre de helt store kjøpene.

- Det har vært ganske stille en stund på overgangsfronten nå. Men jeg har lært det at det ikke er noen vits å drømme om de helt store overgangene lenger, sier Jansrud.

- Det er ikke slik de nye eierne driver «business». Alle Liverpool-fans har nok skjønt det nå, i hvert fall de som er en smule realistiske, fortsetter alpinisten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Liverpool hentet inn den spennende spissen Daniel Sturridge tidlig i januar, men siden har det vært stille. Spekulasjonene rundt klubben er imidlertid svært mange, hver dag.

- Et stort ego
Jansrud har følgende ønsker før overgangsvinduet stenger.

- Jeg håper på en bra midtstopper og en back. Vi trenger flere alternativer på backen, sier han.

Om nykommeren Sturridge har Jansrud følgende å si.

- Jeg har ikke sett han spille så mye enda, men de sier jo at han er rask og teknisk med et stort ego. Han ville ikke spille ving i Chelsea, men kan ende opp på vingen i Liverpool, sier han.

- Jeg håper han får noe ut av miljøskiftet, og tenker mindre på seg selv og mer på laget. Brendan Rodgers henter spillere han mener har kvaliteter, så det blir spennende å følge med i vår.

Selv om Liverpool og fotball også er viktig for Jansrud, er det noe helt annet som kommer til å få hovedfokus om noen uker. Da er det duket for VM i Schladming.

Som VM i Holmenkollen
Der er det ventet å bli en vanvittig stemning.

- De har bygd tribuner i området der som ikke ligner noe annet. Det er bare å glede seg til stemningen og rammene rundt VM. Det kommer til å bli det beste VM på mange år.

(artikkelen fortsteter under bildet)

- Det er jo i Østerrike, så for oss alpintfolk blir dette litt som ski-VM i Holmenkollen, sier vinstragutten.

Akkurat nå fokuserer 28-åringen imidlertid mest på neste oppgave, nemlig verdenscuprennet i Wengen. I alpint nytter det ikke å tenke så langt fram i tid, mener Jansrud.

- I andre idretter kan man stå over renn for å komme i form til et VM, men vi er ikke så avhengig av en slik formtopp, sier Jansrud.

- Januar er jo en klassikermåned i alpint, med mange bra renn i verdenscupen. Det er mye moro som skal skje før VM, og jeg håper å finne tilbake den formen jeg hadde før jul, sier Jansrud.

Det skal kjøres både superkombinasjon, utfor og slalåm i Wengen denne helgen. Rennene går fra den 18. januar og fram til den 20. Utforrennet kjøres lørdag 19. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere