*Nettavisen* Sport.

- Jeg tror på måten Høgmo spiller fotball

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Ola Kamara venter på ketsjupeffekt.

15.01.14 08:26

Landslaget i fotball var herjet av måltørke i Per-Mathias Høgmos fire første kamper som sjef. Et utall sjanser ga bare to scoringer. Ola Kamara håper det løsner i Abu Dhabi.

- Det er bare å fortsette med det vi har gjort, for vi har kommet til mange sjanser. Og så får vi prøve å heve oss et nivå i det vi gjør foran mål, sier han til NTB.

- Det gjelder ikke bare oss som er spisser. Vi hadde 7-1 i sjanser mot Skottland. Da bør det bli mål, og iallfall ikke tap. Det var mange som kom til sjanser i den kampen, og alle må opp litt. Jeg håper på ketsjupeffekt.

Kamara har ikke spilt kamp på halvannen måned og føler seg ikke i toppform.

- Det er januar, og ingen er i toppform nå. Man kommer i form av å spille kamper jevnlig. Fysisk er formen min veldig bra, men med fotballen i beina kan jeg ikke si det samme, sier han.

Strømsgodset har fått kritikk for å gi sine spillere for lang ferie. Kamara er uenig i kritikken.

Gull
- Man kan ikke være i toppform i et helt år. Man må disponere og være litt smart med det. Vi i Godset har alltid hatt lang pause, og for oss har det vært en gulloppskrift, sier han.

Kamara får sin femte landskamp når han starter på topp sammen med Jo Inge Berget i kampen mot Moldova onsdag. Han liker det Per-Mathias Høgmo prøver å gjøre med landslaget.

- Jeg gleder meg veldig til å spille kamp. Jeg tror på måten Høgmo spiller fotball. Det er offensivt spill, der vi prøver å skape sjanser og score mål.

Is
Hittil er det blitt bare to mål mot sju baklengsmål, en uavgjort og tre tap. Høgmo mener det er viktig å ha is i magen i jakten på resultater. Først i september er det alvor med EM-kvalifisering.

Kamara bruker samme resept i jakten på en ny klubb, men der er tidsrammen kortere. Ved månedsskiftet stenger overgangsvinduet.

- Jeg tar det ekstremt rolig. Dette er et vanskelig vindu, midt i sesongen. Lag der spissene gjør det bra er oftest høyt oppe, mens lag der spissene sliter (og klubben jakter forsterkninger) ofte er langt nede på tabellen, sier han.

- Vi prøver å finne en klubb som virkelig vil ha meg. Jeg har fått noen tilbud, flere tilbud faktisk, men vi prøver å finne det riktige når vi tar alt i betraktning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.