- Jeg tror Rooney rekker VM

Foto: Neal Simpson / Pa photos

Sir Alex Ferguson skremmer hele England.

10.05.10 07:13

MANCHESTER UNITED - STOKE CITY 4-0: Wayne Rooney har hatt en fantastisk sesong, og kunne søndag krone den med både ligagull og tittelen toppscorer i Premier League 2009/10.

Han endte opp uten noen av delene. Wayne Rooney haltet av banen 13 minutter før slutt.

- Han har slått opp lyskeskaden igjen. Jeg tror ikke at det er alvorlig. Jeg tror han rekker VM, sier Ferguson ifølge Press Association.

Det er drøyt én måned til VM i Sør-Afrika starter.

Chelsea ødela spenningen
Det var en spent gjeng Manchester United-spillere som stilte til start i sesongens siste kamp på Old Trafford, men spenningen forsvant fort.

Ikke fordi United scoret et tidlig mål, men fordi Chelsea scoret et tidlig mål.

Da Frank Lampard etter en drøy halvtime ble revet ned av Gary Caldwell i Wigans straffefelt og satte inn 2-0 på straffesparket som fulgte, samtidig som Caldwell ble utvist, var United avhengig av et mirakel som aldri ville komme.

Chelsea ga seg ikke før Wigan var slått 8-0!

Berbatov i fokus
Det var uansett all grunn til å avslutte sesongen med stil for Manchester United.

Dimitar Berbatov kunne ha forlatt en for ham personlig tung sesong med scoring, men headet over fra fire meter på en stor målsjanse etter tolv minutter.

Bulgareren misbrukte enda en god mulighet midtveis i første omgang.

I stedet ble det Darren Fletcher som ga United en fortjent 1-0-ledelse mot Stoke. Skotten sto umarkert ved bakre stolpe og høstet fruktene av en corner fra Ryan Giggs etter 30 minutters spill.

Bare sju minutter senere satte Giggs inn 2-0. Her fikk Berbatov vist at han fortsatt fungerer som tilrettelegger, selv om målmaskinen er slått av.

Målløs Rooney
Snaut ti minutter etter pause satte Danny Higginbotham inn 3-0 for Manchester United. Det hadde sikkert vært moro for ham, det, dersom det hadde skjedde mellom 1997 og 2000, men ettersom det er ti år siden Higginbotham forlot United, moret det ham neppe veldig.

Seks minutter før slutt satte Ji-sung Park inn 4-0.

Manchester United ender dermed på andreplass i den engelske toppdivisjonen for 14. gang i klubbens 132 år lange historie.

Det betyr at Sir Alex Ferguson må vente minst ett år på å gå forbi Liverpool og inneha rekorden for flest ligatitler alene. Både Liverpool og Manchester United har 18.

Wayne Rooney ble dermed stående med 26 ligamål denne sesongen, det samme som både han og Didier Drogba hadde før siste serierunde. Drogba økte til 29 gjennom sine tre mål i Chelseas 8-0-seier mot Wigan og stakk av med toppscorertittelen alene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.