- Jeg var bare 80 prosent klar

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Derfor droppet Adam Larsen Kwarasey utlandet.

I vinter ble Strømsgodsets Adam Larsen Kwarasey koblet bort fra drammensklubben. Det var snakk om en overgang til en utenlandsk klubb.

Engelske Nottingham Forest skal blant annet ha vært på banen for å sikre seg burvokteren, og Larsen Kwarasey skal ha trent med klubben.

Tidlig i mars valgte imidlertid keeperen å skrive under en ny kontrakt med Strømsgodset. Keeperen har nå bundet seg til drammenserne fram til 2014.

Til Nettavisen sier Larsen Kwarasey at han ikke følte seg helt klar for en overgang til utlandet, og at han nå er tilfreds med livet i Strømsgodset.

- Bare 80 prosent
25-åringen ble også utnevnt til ny kaptein for klubben av hovedtrener Ronny Deila nylig, noe keeperen innrømmer at også gir motivasjon til å fortsette i Drammen.

- Selv om man har muligheter og sjanser til å bytte klubb, så er det ikke alltid riktig. Jeg må også føle meg helt klar for å ta steget til en større klubb, sier han til Nettavisen.

- Jeg følte at jeg var rundt 80 prosent klar nå, men ønsker å være 100 prosent klar. Jeg får nok muligheten igjen, sier Godset-keeperen.

- En trygghet
Larsen Kwarasey mener det fortsatt er mye å lære i Strømsgodset.

- Jeg har en trygghet her, og trives veldig godt. Den tilliten jeg har fått er også enorm. I tillegg har jeg nå blitt utnevnt til kaptein, sier oslogutten.

- Strømsgodset har også noe på gang, så det er på ingen måte noe negativt å ta et par år til her, fram til jeg er 100 prosent klar for å ta steget videre, sier sisteskansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

25-åringen vet at keepere ofte har sin beste periode mot slutten av 20-åra, og i keepersammenheng er Larsen Kwarasey fortsatt ung.

- Ja, slik er det. Noen er selvfølgelig gode i ung alder, men de fleste er på topp rundt 28, 29 og kanskje også eldre. Jeg har nok ti år pluss igjen av min karriere, sier han.

- Lang reise
Keeperen er takknemlig for den muligheten han har fått i Strømsgodset, siden han kom fra Vålerenga i 2007.

- Det har vært en lang reise, og Ronny skal ha mye av æren for det jeg har oppnådd. Jeg har også vært heldig og fått mye tillit, sier Larsen Kwarasey.

- Jeg fikk sjansen tidlig, men var nok ikke helt klar, da. Men jeg tok nye steg og fikk en ny sjanse, da var jeg klar og jeg har spilt siden. Jeg har mye erfaring for en 25-åring, sier han.

Larsen Kwarasey har som kjent valgt å spille landslagsfotball for Ghana i stedet for Norge. Under afrikamesterskapet i vinter ble det imidlertid kun en benkplass på Godset-mannen.

En skade, samt en tabbe i oppkjøringen til mesterskapet, hold keeperen borte fra banen. Når Godset søndag møter Sandnes Ulf til tippeligastart, er nok 25-åringen tilbake i mål.

Åpningen i Tippeligaen følger du selvsagt i Nettavisens livesenter både fredag, lørdag og søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.