RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg var forbanna på meg selv

FORBANNA: Pål André Helland var ikke fornøyd etter sin landslagsdebut.
FORBANNA: Pål André Helland var ikke fornøyd etter sin landslagsdebut. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Pål André Helland ristet likevel av seg landslagsskuffelesen allerede i garderoben etter Aserbajdsjan-kampen.

Sarpsborg 08 –Rosenborg 0-2

SARPSBORG STADION (Nettavisen): Det har vært Pål André Hellands store sesong så langt. Ni scoringer på åtte kamper for Rosenborg i serien, tabelltopp og debut for Norge i en kvalik-kamp, har gjort at Helland har blitt spilleren mange tror og håper skal bli den som endelig skyter Norge til et mesterskap igjen.

Men da det gjaldt som mest med flagget på brystet mot Aserbajdsjan forrige helg, gikk det galt. Alene med keeper Kamran Agyev fikk han sjansen som kunne sendt Norge et langt stykke på vei mot EM i Frankrike neste år – men i motsetning til tidligere avslutninger denne sesongen, føk skuddet to meter over mål, og Norge ble som kjent buet ut av Ullevål etter 0-0 mot laget som er ranket som nummer 115 på FIFA-rankingen.

- Var forbanna på meg selv
Han innrømmer at han har erget seg over at akkurat det skuddet gikk over mål.

- Jeg var veldig forbanna på meg selv. Det var et dårlig teknisk utført skudd, men den taktisk vurderingen er jeg fornøyd med. Det ble bom, og det får jeg gjort fint lite med nå. Allerede rett etter kampen begynte jeg å tenke på hva jeg kan gjøre annerledes og mer riktig i neste kamp, og det fungerte jo greit, sier Helland til Nettavisen etter å ha scoret det første målet i RBKs 0-2-seier over Sarpsborg 08, søndag kveld.

Han følte ikke før kampen mot 08 at han hadde noe å bevise for fotball-Norge.

- Jeg har jo tenkt en del på den sjansen, men jeg vet hva jeg er god for og følte ikke at jeg hadde noe å bevise her mot Sarpsborg. Jeg har scoret i hver kamp jeg har startet, så jeg var ikke bekymra for at jeg hadde mista teften, selv om jeg bommet på den store sjansen for Norge.

Og som den unge spilleren han fortsatt er, velger han å heller ta lærdom av situasjonen.

- Jeg prøver heller å se på det som noe positivt. Jeg kom til en stor sjanse på internasjonalt nivå, og må bare ta det med meg.

Men han forsikrer oss om en ting;

- Det skuddet sitter neste gang…

Og mot Sarpsborg 08 søndag kveld viste han at han fortsatt vet hvor målet står.

- Den beste følelsen i verden
Spissen gjorde som han har gjort det for vane å gjøre denne sesongen – score mål. 25-årigen har nå scoret i fem bortekamper på rad, og har og scoret i alle kampene han har startet denne sesongen. Totalt står han med ni scoringer på åtte kamper, og 1,12 mål i snitt. Da er det gøy å spille fotball.

- Å vinne fotballkamper er den beste følelsen i verden, så da er det lov å koste på seg et smil om munnen. Og når man da vinner mange fotballkamper, da blir det mye smiling, sier Pål Andre Helland – naturligvis smilende.

Han mener Rosenborgs mange offensive tangenter gjør at han selv får mer plass å spille på.

- Se på Alexander Søderlund. Han binder jo opp et helt forsvar, og da får jeg mer tid. Han er en utrolig viktig spiller for oss, og selv om han ikke scoret i dag, så gjør han en vel så viktig jobb.

Søderlund selv skryter tilbake til Helland, og er ikke redd for at det skal «knyte seg» på landslaget som det har gjort litt for han selv (19 kamper, null mål).

- Pål kan treffe mål, han.. Det så vi her i dag, og hadde han fått den sjansen en gang til mot Aserbajdsjan hadde han satt den, garantert, sier Søderlund til Nettavisen.

- Rister det av seg
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var naturligvis fornøyd med å se at sin elev var å finne i målprotokollen etter kampen. Men han var aldri redd missen mot med flagget på brystet ville gå innpå ham.

- Så lenge han scorer mål for Rosenborg er jeg fornøyd jeg, sier Ingebrigtsen med et lurt smil før han legger til;

- Neida, men spisser bommer jo på noen sjanser i blant, og sånn var det dessverre for Pål André og Norge sist kamp. Men han var klinisk for oss i dag, og det var veldig godt å se da han smalt inn 0-1, sier «Brutter`n»

Han har ikke ofret en eneste tanke om at missen mot Aserbajdsjan gikk inn på toppscoreren sin.

- Det er ingenting som plager han psykisk at han misset på en sjanse. Han rister slikt seg det der med en gang, og det så vi og i kampen i dag. Den venstrefoten hans er fryktelig klinisk, sier Ingebrigtsen.

Lover full fest
Og det virker som om Ingebrigtsen har rett i akkurat det. Helland struttet selvtillit i Mixed Zone etter kampen, og avsluttet med følgende advarsel før han gikk og tok seg en fortjent dusj før hjemreise til Trondheim;

- Det i dag var egentlig bare et lite vorspiel til lørdagens kamp mot Molde. Nå skal vi først «fylle på litt» mot Tromsdalen i cupen på onsdag, før det blir full fest på Lerkendal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere