*Nettavisen* Sport.

- Jeg var ikke forberedt i det hele tatt

RART Å MØTE STABÆK: Herman Stengel innrømmer at det var en spesiell følelse. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Spesielt møte med gamleklubben for Herman Stengel.

VÅLERENGA - STABÆK 3-2:

ULLEVÅL (Nettavisen): Kun tre uker etter at Vålerenga ble dømt til å betale 5,6 millioner kroner til Stabæk, møttes klubbene til tippeligaoppgjør på Ullevaal.

For Herman Stengel ble kampen ekstra spesiell. Han har ufrivillig blitt hovedpersonen i en av norsk fotballs største såpeoperaer. 18-åringen innrømmer at møtet med hans tidligere arbeidsgiver var spesielt selv om han ikke fikk spilletid.

- Det er alltid litt rart å møte Stabæk. Jeg er god kompis med flere av spillerne der, blant annet Daniel Granli og Anders Trondsen. Men det er selvfølgelig litt ekstra spesielt å møte dem nå, kun uker etter at dommen ble avsagt, sier Stengel til Nettavisen.

- Ekstremt uvant
Stengel forteller at han overhodet ikke var forberedt på det medietrykket som ventet ham da rettssaken mellom de to klubbene begynte å rulle.

- Det var ekstremt uvant med all den oppmerksomheten jeg plutselig fikk. Det eneste jeg hadde av erfaring med media, var et intervju med Stabæk-TV da jeg var 14 år. Plutselig skulle hele medie-Norge ha tak i meg. Det var veldig rart for meg. Jeg var ikke forberedt på at det skulle bli slik. Jeg ble fort voksen, sier han.

Hokksund-gutten har forsøkt å forberede seg til Stabæk-oppgjøret på vanlig vis.

- Jeg prøver å tenke minst mulig på hele denne saken, for jeg får ikke gjort noe med den uansett. Det eneste jeg kan gjøre, er å forsøke å konsentrere meg om fotballen. Det er det som er jobben min. Jeg føler jeg har klart det greit, mener han.

I en sesong der Vålerenga har etablert seg i toppen, har Stengel spilt mindre enn forventet. Hittil i år har det blitt kun to kamper fra start. Mot Stabæk kom han aldri på banen.

Ingen lovnader
- Jeg er ikke helt fornøyd med det. Alle vil jo spille mest mulig, og det hadde vært litt ekstra gøy å spille mot Stabæk. Samtidig har de som spiller i min posisjon gjort sine saker bra, så det er forståelig at det har blitt som det har blitt, innrømmer han.

Klikk på bildet for å forstørre.

BØR SPILLE MER: Herman Stengel og Kjetil Rekdal er enige om at det har blitt for lite spilletid denne sesongen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)


- Hva har Kjetil Rekdal sagt til deg om spilletid utover høsten?

- Ingen ting. Ingen her får lovnader om spilletid. Han har vært fornøyd med innhoppene mine, men bortsett fra det, må jeg bare kline til på hver eneste trening og kjempe meg raskest mulig inn på laget, sier han.

Stengel innrømmer at han er i en fase av karrieren der han trenger spilletid.

- Jeg er ikke lenger veldig ung lenger, så jeg har ikke all verdens tid. Jeg bør spiller mer snart, slår han fast.

18-åringen innrømmer at det smakte godt med seier mot gamleklubben.

- Det er alltid gøy å slå Stabæk, sier han.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal innrømmer at Stengels situasjon ikke er optimal.

- Han har kommet inn i noen kamper, men vi skulle gjerne gitt han mer spilletid. Jeg som trener er ikke fornøyd med at Stengel har spilt så lite i år, sier Rekdal.

Han peker på manglende duellkraft som en av årsakene til manglende spilletid.

- Han blir litt for lett, og trenger å bli sterkere i duellspillet. I tillegg er det selvfølgelig tøff konkurranse om spilletid på midten, der både Sivert (Heltne Nilsen) og Christian (Grindheim) har levert bra. Men Herman jobber hardt hver dag og er voksen og lojal. Han vil få sine sjanser, forsikrer Rekdal.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.