RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg var klar til å drepe for Mourinho

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Wesley Sneijder med noen trøstende ord til Real Madrid-treneren.

Mandag kveld hadde José Mourinho en av sine tyngste dager på jobben som fotballtrener. Hans stjernespekkede Real Madrid ble regelrett latterliggjort på Camp Nou av Barcelona.

Katalanerne ga seg ikke før det sto 5-0 i målprotokollen, og påførte dermed den karismatiske portugiser sitt største tap noensinne som trener på det øverste nivået innen fotballen.

- Var klar til å drepe for ham
Men til tross for den bleke prestasjonen av Mourinhos menn i El Clasico, og mye kritikk i avisene dagen etter, kunne Real-treneren likevel registrere litt skryt på sin blåtirsdag.

I et intervju med den franske fotballavisen «France Football» kommer nemlig en av portugiserens tidligere elever i Inter, Wesley Sneijder, med en voldsom tillitserklæring til Mourinho.

- Jeg var klar til å drepe og dø for Mourinho, sier den nederlandske playmakeren til den franske avisen.

Midtbanemannen leverte en strålende sesong for Inter under Mourinho, og var meget sentral da laget sikret seg «the treble» med triumf i Serie A, Mesterligaen og den hjemlige cupen.

- Sendte meg til Ibiza
Han mener en del av hemmeligheten bak Mourinhos suksess i Inter, var hans utradisjonelle lederegenskaper.

- Han kom bort til meg en dag og sa: «Du ser sliten ut, Wesley. Ta noen dager fri og få deg litt sol sammen med kona og barnet ditt», forteller Sneijder.

- Alle andre trenere jeg har hatt, pratetet stort sett bare med meg om taktikk og trening. Mourinho sendte meg til Ibiza på ferie i tre dager, sier nederlenderen.

Sneijders rolle i Inters trippeltriumf har også gjort ham til en av storfavorittene når Gullballen - prisen til årets spiller i verden - skal deles ut i desember. Selv er han klar over nettopp dette.

- Dette er en fantastisk mulighet, spesielt for meg som er favoritt. Men den beste spilleren kommer til å vinne, sier Sneijder om prisen som deles ut i samarbeid mellom FIFA og «France Football».

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere