Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var også aggressiv som spiller

Uwe Rösler har funnet sin likemann i Martin Andresen.

STAVANGER: (Nettavisen): At Martin Andresen fyrer av tirader i retning av dommere, med- og motspillere, har vært en kjent syn på norske fotballbaner denne sesongen. Så også mandag da Vif-sjefen hisset seg opp over Andrius Velickas fall innenfor 16-meteren.

- Det ser ut som en klar straffe på TV-bildene?

- Ja vel? Jeg synes ikke det burde vært straffe, sier Andresen.

Egen Martin-grense?
Uwe Rösler har et totalt ulikt syn på den situasjonen.

- Det var et klart straffespark. Andrius kom inn foran ham og faller da Martin setter foten i veien for ham, sier Rösler til Nettavisen.

- Hva synes du om Martin Andresens oppførsel i etterkant?

- Jeg ønsker egentlig ikke å kommentere det. Jeg var også en aggressiv spiller.

- Men?

- Martin har gjort en god jobb, han spiller kortene sine godt og han vet hvor grensa går. Kanskje han har en annen grense, fordi han er trener i tillegg? Nei, den siste der var en spøk, presiserer Viking-treneren.

Refser Hauge
Én ting Rösler ikke var fornøyd med er den manglende ydmykheten fra dommertrioen etter kampen.

- Jeg er veldig overrasket over at Terje Hauge ikke innrømmer sine feil. Ingen fra oss, verken treneren, sportsdirektøren eller spillerne, klaget på ham i etterkant. Men jeg er likevel overrasket over at han ikke viser seg å være større.

- I stedet insisterte han på at det var filming, selv etter at TV-ekspertene har vist at det var et klart straffespark, sier Rösler.

Hauge hyller Viking
Dagen derpå er det en ydmyk Terje Hauge som snakker med Nettavisen.

- Ja, jeg har sett situasjonen i reprise noen ganger nå, og det var et klart frispark og ergo også et straffespark, innrømmer dommeren.

Pipeblåseren er imidlertid imponert over hvordan Viking har taklet forseelsen i ettertid.

- Måten Rösler og Viking-spillerne har taklet dette på er et eksempel til etterfølgelse. De sender svært gode signaler til breddefotballen - ja, fotballen generelt, skryter Hauge.

- De er svært gode forbilder, mener Hauge, som samtidig unnlater å mene noe om Martin Andresens hudfletting av Andrius Velicka etter straffesituasjonen.

Rett og slett fordi han ikke så den.

- Jeg var faktisk ikke klar over at det var Martin som var involvert i den situasjonen før i dag, og jeg var opptatt med å prate med min assistentdommer rett etter fellingen. Men på generell basis kan jeg si at jeg har hatt en god dialog med Martin de to kampene jeg har dømt ham i år. De spontane reaksjonene er det også mange andre spillere som har, sier Hauge til Nettavisen.

Tatt på senga
Men straffe ble det altså ikke, og Viking klarte ikke å hente opp gjestenes 3-0-ledelse etter den magiske innledningen på oppgjøret.

- De overrasket oss. Martin er en trener som kan komme opp med lure ting. Vi rygget bakover og var ikke aggressive nok, mener Uwe Rösler.

Og innrømmer langt på vei at Viking ble tatt på senga av Vålerengas meget offensive 4-4-2 formasjon.

- Jeg visste ikke at de kom til å spille på den måten, derfor kunne jeg heller ikke forberede spillerne på det, forklarer han.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå