*Nettavisen* Sport.

- Jeg var svært skuffet

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Han var dårligst av alle mot Bayer Leverkusen. Men mot Brann var Markus Henriksen i en klasse for seg mot Brann.

20.09.10 11:00

BRANN-ROSENBORG 2-3:

BRANN STADION (Nettavisen): Før søndagens kamp i Bergen var Rosenborg ubeseiret på bortebane i Tippeligaen i år (11 kamper), som de var det i hele 2009. Bunnlaget Brann maktet ikke å bryte rekken.

- Jeg syns vi er best fra første minutt i dag og vinner fortjent, sier tomålsscorer Markus Henriksen.

Vålerengas borteseier i Stavanger lørdag la et lite press på serieleder Rosenborg i forhold til gullkampen før kampen i flomlyset på Brann Stadion. Etter tolv spilte minutter lettet imidlertid 18 år gamle Henriksen litt på akkurat det presset med en velplassert suser fra 20 meter. 1–0 til RBK.

En aldri så liten oppreisning etter fadesen på BayArena i midtuken for, der unge Henriksen var svakest av alle på en helsvart kveld for RBK.

- Jeg var svært skuffet med egen innsats mot Leverkusen, men i dag gjør vi en sterk prestasjon på en vanskelig bortebane, sier han.

Les alt om tippeligarunden!

Fem minutter før pause utlignet islandske Birkir Mar Sævarsson for Brann og 1-1 sto seg til hvilen i Bergen.

- Vi spiller en kamp under pari og møter et godt lag. Men jeg syns vi kommer veldig godt i gang og de første ti er vi best, så er vel de best den neste timen, forklarte en slukkøret Brann-trener, Rune Skarsfjord.

Straffe-Ivers
Bakary Saré, som er i RBK på lån fra Anderlecht, startet for første gang for trønderne, mens Steffen Iversen satt på benken i fra start. Etter 58 minutter kom Iversen inn for Rade Prica og det tok ikke mer enn fem minutter før spissen sendte RBK opp i ledelsen 2-1 fra straffemerket. Foranledningen? Dommer Svein Oddvar Moen blåste for hands på en mildt sagt skuffet Christian Kalvenes.

- Dyp skuffelse, var den tidligere Burnley-proffens første reaksjon før han utdypet straffesituasjonen fra hans ståsted:

- Jeg oppfatter det ikke som straffe, hvis ikke TV-bildene viser noe annet.

Henriksen igjen
Petter Vaagen Moen så igjen ut til å redde Brann med sitt ellevte seriemål så langt i år da midtbanespilleren ti minutter før slutt vakkert satte inn 2-2. Så raknet imidlertid hjemmelaget igjen da Markus Henriksen signerte sitt andre for dagen.

Allerede førstkommende onsdag skal Rosenborg i aksjon igjen, mot Follo på Ski Stadion i cupens semifinale. Branns neste kamp spilles søndag om en uke når Skarsfjords menn møter Vålerenga i Oslo.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.