*Nettavisen* Sport.

- Jeg vet hva slags type han er utenfor banen

Foto: Julian Finney/Getty Images Sport

Craig Bellamy lot ikke være å slenge med leppa mot John Terry etter ydmykelsen av Chelsea.

27.02.10 21:55

CHELSEA - MANCHESTER CITY 2-4:

Alle snakket om møtet mellom Wayne Bridge og John Terry for første gang siden utroskapsskandalen så dagens lys. Ville Bridge være i stand til å ta sin tidligere bestekamerat i hånden?

Det fikk vi svaret på tidlig. Bridge gikk rett forbi Terry, uten å ense sin tidligere lagkompis.

Og så skjedde det samme like før pause. Carlos Tevez gikk rett forbi John Terry, dro av Ricardo Carvalho og trillet inn utligningen for Manchester City.

Og da kampen var ferdig hadde Tevez besørget nok et mål, fått Michael Ballack utvist og senket Chelsea nærmest på egenhånd.

Wayne Bridge på sin side gjennomførte en solid kamp, langt unna spotlighten og aldri i nærheten av John Terry. Men likevel må en anta at Bridge til sist var godt fornøyd med utfallet av kampen.

Det var nok også Bridges medspillere, som heller ikke la noen skjul på at de støtter lagkameraten i hans «private batalje» mot John Terry.

- Ikke overrasket
- Jeg vet hva slags type John Terry er utenfor banen, ingenting overrasker meg med den mannen, sier frittalende Craig Bellamy, som selv scoret to av målene mot Chelsea, til Canal Plus etter kampen.

- Men det er utenfor banen. På banen er han en fantastisk spiller, fortsetter han.

Bellamy har vært involvert i andre uroligheter hos Manchester City i det siste, ettersom han skal ha kommet i en voldsom krangel med manager Roberto Mancini.

Men waliseren avviser at det har påvirket laget sportslig.

- Vi har hele tiden hatt som mål å sikre fjerdeplassen på tabellen, og det målet gjelder ennå, forklarer han.

- Vi har ikke gjort det så godt i det siste, og jeg synes vi så tegn til det den første halvtimen av kampen. Men så ble det bedre, mener Bellamy, som definitiv har et poeng i det han sier.

Rundlurte Terry
For Wayne Bridges spasertur rett forbi Terry var i grunn det mest spennende som skjedde på Stamford Bridge, inntil 40 minutter av oppgjøret var spilt.

Da brøt endelig Chelsea gjennom Manchester Citys forsvarsmur og Frank Lampard satte sikkert inn 1-0, etter å ha blitt spilt flott gjennom av Joe Cole.

Etter å ha dominert banespillet hele førsteomgangen fikk Chelsea endelig lønn for strevet.

Og like etter var det duket for 2-0. I alle fall trodde de aller fleste det. For Joe Cole tok ned et gjennomspill på mesterlig vis, men lyktes ikke å overliste Shay Given i City-målet. Returen fikk ikke Frank Lampard skikkelig dreis over. Og dermed fikk City klinket ballen unna.

Men klareringen ble svært så god. Den lange ballen ble nemlig stusset bakover av John Obi Mikel og havnet i beina til Carlos Tevez.

Den lille argentineren var helt alene på topp for City, men så holdt han lekestue med Ricardo Carvalho og John Terry, før han fikk pirket ballen forbi Chelseas keepervikar, Hilarìo.

Dermed var lagene like langt til pause. Et kjedelig oppgjør, der det mest spennende som hadde skjedd til da var et håndtrykk som ikke ble gitt, hadde plutselig eksplodert.

Forsvar og kontringer
Og etter hvilen skulle kampen fortsette der de siste fem minuttene slapp.

For til tross for en relativt rolig åpning på andreomgangen også, tok det ikke lang tid før tempoet var høyt.

Seks minutter ut i omgangen vant City ballen etter et Chelsea-angrep, Gareth Barry slo en gjennombruddspasning til Craig Bellamy og waliseren fosset fra Mikel før han satte ballen i mål fra skrått hold.

Dermed måtte Chelsea jage utligning. Og det gjorde de uten hell. For Chelsea klarte ikke å skape mer enn noen gode sjanser og enkelte halvsjanser.

I stedet skulle Chelsea-innbytter Juliano Belletti gjøre vondt verre. For da Barry kom seg forbi den brasilianske høyrebacken klarte ikke Belletti å unngå å felle Citys midtbanemann. Soleklart straffespark til City, og et påfølgende rødt kort til Belletti.

Straffen satte Tevez sikkert i mål, men han var ikke ferdig med herjingen der.

Et drøyt femminutt senere var det en frustrert Michael Ballack som regelrett klippet Tevez ned bakfra. Hans andre gule kort og dermed marsjordre.

Trøstemål for Chelsea
Og med ni mann på banen skulle det bli tøft for Chelsea. For tre minutter før full tid kontret City nok en gang. Tevez spilte fri Shaun Wright-Phillips på siden, som igjen fant Craig Bellamy helt alene på bakerste stolpe. For åpent mål gjorde waliseren ingen feil.

På overtid fikk Chelsea riktignok et trøstemål, da Frank Lampard ekspederte en straffe forbi Given i City-buret.

Dermed fikk Chelsea seg en støkk etter en måned med flere utenomsportslige episoder, og spørsmålet er nå om spillerne lar seg prege? Det eneste som er sikkert er at blåtrøyene fra London må klare seg uten Petr Cech, Ashley Cole, Michael Ballack og Juliano Belletti i de neste kampene.

Og med dagens prestasjon kan fort både Arsenal og Manchester United komme seg opp i ryggen på Chelsea.

PS: Sist Manchester City vant på Stamford Bridge var i 1993. Da vant City 4-2.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.