*Nettavisen* Sport.

- Jeg vil lede et topplag i Premier League

VIL TIL ENGLAND: Louis van Gaal er klar på at han vil til Premier League. Foto: Franck Fife (AFP / NTB scanpix)

Frir topptreneren til Manchester United?

Nederlandske Louis van Gaal har vært med på det meste innen fotballen.

Treneren har vunnet Champions League med Ajax, fått lede selveste Barcelona og hatt et fruktbar opphold som sjef for Bayern München.

Nå for tiden er van Gaal inne i sin andre periode som landslagssjef for Nederland, men det er allerede avklart at han ikke fortsetter etter VM.

62-åringen er klar på hva han ønsker å ta fatt på til høsten.

- Ambisjonen min er å lede et topplag i Premier League. Jeg har aldri fått muligheten til å oppleve atmosfæren i engelsk fotball, sier van Gaal til Bild.

- Vil vinne tittelen
Van Gaal har vunnet ligatitler både i Nederland, Spania og Tyskland.

- Jeg vil vinne tittelen i et fjerde land. Det er målet mitt og det akter jeg å oppnå. Om det ikke går, legger jeg opp og flytter til Portugal med kona.

Van Gaal ønsker ikke å returnere til Tyskland.

- Jeg liker selvsagt Bundesliga, men jeg har allerede vunnet tittelen der. Nå ønsker jeg å vinne et viktig trofé\e i et annet land, sier nederlenderen.

62-åringen har i lengre tid blitt koblet med Tottenham. Tim Sherwood skal sitte utrygt i sjefsstolen på White Hart Lane og kan bli byttet ut i sommer.

Også Manchester United er en klubb van Gaal har blitt satt i forbindelse med. Det er ikke sikkert David Moyes får fortsette i klubben neste sesong.

Var nær jobben
Van Gaal har faktisk tidligere vært svært nær ved å få jobben i United. Da sir Alex Ferguson planla å trekke seg i 2002, var det nettopp van Gaal som skulle ta over jobben til den tyggeglade skotten. Så ombestemte Ferguson seg.

- Det var rett før VM i 2002. Jeg var i kontakt med Peter Kenyon om jobben i United. De fortalte meg at Sir Alex Ferguson skulle legge opp, har Louis van Gaal uttalt i et tidligere intervju.

- Med en gang han hadde lagt opp, skulle jeg overta. Men så ombestemte Ferguson seg, og dermed ble det aldri noe av, fortalte treneren.

PORTRETT FRA 2010:LA LOUIS VÆRE GAL


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.