RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg vil revansjere meg

I FORM: Tarik Elyounoussi har virkelig funnet scoringsformen før Bundesligaen sparkes i gang.
I FORM: Tarik Elyounoussi har virkelig funnet scoringsformen før Bundesligaen sparkes i gang. Foto: Jan Huebner (AllOverPress)
Tarik Elyounoussi ønsker å forbedre forrige sesongs målstatistikk.

Tarik Elyounoussi har lagt en sesong bak seg i Bundesligaen for Hoffenheim.

Laget spilte over all forventning og ble nummer ni i den tyske toppserien, og nordmannen fikk mye spilletid.

Men det er én ting han ikke er fornøyd med fra forrige sesong, og det er antall mål han selv bidro med: 0 nettkjenninger.

Det ønsker han å revansjere.

- Ja, jeg ønsker en revansje når det gjelder å score mål. Det ble litt dårlig med mål forrige sesong. Nå må jeg bruke den erfaringen jeg har, og jeg føler jeg har kommet litt mer inn i det nå, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Har troen
Han forteller at han har klokketro på å kunne bidra med flere mål denne sesongen.

- Forrige sesong blir lett å slå, tror jeg. Det gjelder å få en god start. Det har gått veldig bra i treningskampene, og forhåpentligvis scorer jeg også mot Augsburg i den første seriekampen hjemme. Det er bare å bygge på den gode følelsen jeg har nå, og jeg er veldig optimistisk på egne vegne, forteller han.

- Det eneste jeg ikke er fornøyd med forrige sesong, er at jeg ikke scoret nok mål.

Funnet godfølelsen
26-åringen forklarer at han ble alt for defensiv under forrige sesong, og at han ikke fikk ut de offensive kvalitetene han vet han har.

- Jeg føler jeg har tatt steg som spiller siden jeg kom hit. Forrige sesong klarte jeg ikke å komme til de helt store sjansene, og jeg spilte veldig «safe». Jeg ble alt for defensiv, og fikk ikke vært med nok offensivt i banen. Jeg lærte veldig mye av det, og nå har det gått veldig bra i treningskampene, forteller han.

Den norske landslagsspilleren har funnet igjen godfølelsen i løpet av sommerens oppkjøringskamper.

- Oppkjøringen har vært bra, og jeg har fått spille en del. Jeg har faktisk scoret i alle kampene jeg har spilt i sommer, forteller midtbanespilleren.

TRIVES: Tarik Elyounoussi har funnet seg godt til rette i Hoffenheim.


Brist i foten

Tarik har også slitt med en skade i løpet av sommeren, men forteller at han føler seg mye bedre nå.

- Jeg har hatt en fin oppkøring, bortsett fra et par uker hvor jeg hadde en brist i foten. Skaden er bedre nå, men jeg må ta smertestillende hver dag. Det er bare å kjøre på, og jeg kan ikke tenke så mye på smertene, forteller han.

26-åringen føler seg mye mer uthvilt og bedre forberedt foran den nye Bundesliga-sesongen som starter til uken.

- Nå har jeg fått en bra sommerferie og fått slappet av fysisk og mentalt. I år har jeg også fått være med fra starten av sesongoppkjøringen, så det ser mye bedre ut nå. 

Ikke overskudd
Han forteller at han manglet det overskuddet han hadde trengt da han meldte overgang fra Rosenborg til Hoffenheim for et år siden.

- Det er stor overgang fra Tippeligaen til Bundesligaen. Jeg fikk mye spilletid her, og så ble jeg sliten etter hvert som sesongen gikk. Jeg hadde også en halv sesong fra Tippeligaen i kroppen før vi startet opp her. Men nå står jeg bedre rustet enn jeg gjorde i fjor, forklarer den sympatiske østfoldingen.

Hans eget lag imponerte mange under forrige sesong, og ble til slutt nummer ni i Bundesligaen. Sesongen før unngikk Hoffenheim nedrykk med et nødskrik.

- Vi hadde en veldig fin sesong i fjor. Vi overrasket nok en del med spillet vårt. Vi spiller offensivt og scorer mange mål, men vi slapp inn for mange bakover. Jeg tror vi kommer til å kjøre samme, offensive stil i år.

Sterkere tropp
Laget har heller ikke mistet mange spillere denne sommeren, og de har fått jobbe i fred og ro med å forsterke stallen med gode spillere.

- Vi har fått inn en del gode spillere, så troppen vår er ganske sterk. Mange av gutta som spilte fast i fjor får kanskje ikke være med på benken i år, og det sier litt om troppen vår denne sesongen, forklarer Tarik.

Laget har som mål å forbedre niendeplassen fra forrige sesong, og de har satt seg mål om å kvalifisere seg for spill i Europa.

- Vi kan overraske i år, og har som mål å kjempe høyere på tabellen enn forrige sesong. Ender vi på syvende plass kan vi få spille i Europa League. Vi var ikke så langt unna forrige sesong, men det hadde vært kult å klart det denne sesongen. Men det er Bundesligaen, og mange tøffe lag og alle kamper lever sitt eget liv.

- Men får vi en god start, kan det blir veldig morsomt, forsetter han.

Den tidligere Fredrikstad- og Rosenborg-spilleren forteller at han har funnet seg godt til rette i den tyske byen, etter å ha lagt ett år bak seg.

- Jeg skrev under på en fireårskontrakt her, og har fullført ett av de nå. Jeg har veldig lyst til å bli værende her og utvikle meg videre, avslutter Elyounoussi.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere