*Nettavisen* Sport.

- Jeg vil takke Benitez, Dalglish og Rodgers

BYTTER KLUBB: Raheem Sterling har signert for Manchester City. Foto: Andrew Powell (Getty Images)

Raheem Sterling har gitt sitt første intervju siden overgangen.

Tirsdag ble det klart at Raheem Sterling forlater Liverpool. Unggutten har signert en lukrativ kontrakt med ligakollega Manchester City.

Overgangen har vært omtalt en stund og det kommer ikke som noen overraskelse at Sterling nå drar. 20-åringen har i lengre tid gjort det klart at han ikke ønsket å spille videre for Liverpool og at han ville bort.

- En lang reise
City betaler rundt 49 millioner pund for unggutten. Tirsdag kveld ga han sitt første intervju siden overgangen og takket flere i Liverpool.

- Det har vært en lang reise fra QPR og hit. Jeg ønsker å takke noen av de som har hjulpet meg på den veien. Først vil jeg takke Rafael Benitez, som hentet meg til Liverpool som 15-åring. Jeg vil også takke Kenny Dalglish, som ga meg tillit i så ung alder, forteller den ferske City-stjernen.

Det var imidlertid under Brendan Rodgers' ledelse at Sterling fikk sitt store gjennombrudd og nordiren har fulgt opp vingen nøye. Nylig uttalte Rodgers at det ikke er noe vondt blod mellom ham selv og Sterling.

- Viste verden
20-åringen ser ut til å være av samme oppfatning.

- Jeg vil takke Brendan Rodgers for at han ga meg sjansen og muligheten på førstelaget. Han ga meg min debut fra start, mot Manchester City, faktisk. Rodgers ga meg også sjansen til kapre en fast plass på laget. Jeg fikk muligheten til å vise verden hva jeg kan i Liverpool, sier han.

Den siste Sterling ønsker å takke etter overgangen er den omstridte agenten Aidy Ward. Det er han som skal ha satt i gang prosessen med å få Sterling bort fra Liverpool og Ward har brukt alle midler for å nå målet.

- Jeg vil takke min mor, søstrene mine og agent Aidy Ward. De hjelper meg å holde fokus. Jeg ønsker å gi dem en stor takk, sier han.

- God følelse
Sterlings overgang har vært sommerens store saga og nå er 20-åringen glad for at det hele har løst seg og at han kan fokusere på fotball igjen.

- Det er en god følelse. Det er en lykkelig tid for meg og familien min. Jeg er glad for at det hele er overstått og jeg kan trene igjen, sier han.

Nå håper Sterling å vinne titler.

- Det som gleder meg mest er at City har et lag med verdensklassespillere. Det er et lag som kan vinne titler hvert eneste år. Jo flere kvalitetsspillere du har rundt deg, jo bedre kan du prestere selv, sier 20-åringen.

Bråket rundt Sterling startet allerede etter nyttår da spilleren takket eni til et godt tilbud i Liverpool. Siden har spillerens agent flere ganger uttalt at Sterling ville bort fra Liverpool. I City får han over 200.000 pund i uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.