*Nettavisen* Sport.

- Jeg ville ha Deila som assistent

NY JOBB: Ronny Deila blir trolig presentert som ny Celtic-manager fredag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Tidligere Celtic-manager forteller.

06.06.14 11:16

Ronny Deila blir etter alle solemerker ny manager i skotske Celtic.

Celtic tok tidligere denne uken kontakt med Strømsgodset for å få til en avtale for suksesstreneren. Partene har det siden onsdag vært i forhandlinger om kompensasjon for Deila og skal nå nærme seg enighet om tre millioner.

Deila er allerede på plass i Skottland og det er ventet at han vil bli presentert som ny manager fredag ettermiddag. Nordmannen skal torsdag ha vært hjemme hos styreformann Peter Lawwell og fredag møter han resten av støtteapparatet. John Collins, tidligere storspiller, blir trolig Deilas assistent.

- Skulle hente Deila
Mannen som har ledet Godset til både cuptriumf og ligagull siden han tok over i 2008, tar over jobben etter Neil Lennon, som har hatt stor suksess.

Lennon takket for seg etter den nylig avsluttede sesongen. Grunnen til det skal etter sigende være manglende satsing fra klubbens eiere.

I et intervju med Irske The Independent sier Lennon at han kjenner godt til Ronny Deila og at nordmannen i lengre tid har vært aktuell for klubben.

- Planen var å hente Deila inn som assistent, når Johann Mjällby ga seg i den jobben. Deila var anbefalt av alle vi hadde snakket med, sier Lennon.

- Selv om ingenting er klart ennå, vet jeg at han er høyt respektert. Alle jeg har snakket med om ham, har gitt gode tilbakemeldinger. Vi hentet Stefan Johansen fra Strømsgodset, så vi kjenner godt til Deilas arbeid, sier han.

- Det blir spennende å se hvordan han takler denne jobben, legger han til.

Ønsket Keane
Lennon avslører videre at Roy Keane var førstevalg til Celtic-jobben.

- Det har vært snakket om ham lenge i Celtic. Eieren Dermot Desmond kjenner ham godt. Han var nok helt øverst på listen, sier Lennon.

- Jeg var overrasket og litt skuffet over at han ikke tok jobben. Han var klar for jobben. Det har vel gått tre år nå, siden han sist ledet et lag. Han har sett mye fotball i mellomtiden, fulgt Champions League tett og fått mer erfaring.

- Han passer Celtic perfekt, men jeg forstår hvorfor han har gjort det han har gjort. Det er en personlig ting, men jeg hadde håpet han skulle ta jobben.

Ifølge VG vil Deila bli presentert som ny Celtic-manager 13.30 fredag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.