RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jo, da, han er faktisk 17 år (!)

17 ÅR: Joseph Minala kan nå legge aldersspekulasjonene bak seg og konsentrere seg om fotballen.
17 ÅR: Joseph Minala kan nå legge aldersspekulasjonene bak seg og konsentrere seg om fotballen. Foto: Faksimile: Twitter
Sist oppdatert:
- Det er ingen tvil, sier statsadvokaten.

Det var i februar i år at Nettavisen og flere andre medier omtalte den 17 år gamle Lazio-spilleren Joseph Minala. Ungguttens alder hadde nemlig blitt offer for spekulasjoner og det hadde blitt hevdet at Minala var langt eldre enn 17.

Et afrikansk nettsted hadde publisert en artikkel der Minala hadde blitt sitert på at han var hele 41 år gammel. Det lå på den tiden mange bilder av spilleren ute på nettet og det var ikke vanskelig å forstå at noen tvilte på alderen.

Gutten fra Kamerun fikk såpass mye uønsket og negativ oppmerksomhet på grunn av denne saken, at han stengte Instagram-profilen og slettet Facebook-kontoen for å unngå hets. Lazio ble også tvunget til å ta grep.

- Fødselsattesten hans er hundre prosent legitim. Vi forbeholder oss retten til å handle mot alle som står ansvarlig for å beskytte navnet til både fotballklubben og spilleren, skrev den italienske klubben i en offisiell uttalelse.

Saken førte til en etterforskning og onsdag denne uken ble det klart at Minala faktisk er 17 år, som han selv har hevdet hele veien, skriver Daily Mail.

- Statsadvokaten har undersøkt saken nøye og beordret at saken skal henlegges. Det er ikke tvil om at han er 17 år, heter det i en uttalelse.

Minala skal ha vært inne til flere avhør i denne saken.

Det ble hevdet at det var Minala selv som hadde manipulert papirene sine og justert fødselsdatoen med 25 år. Både spilleren og hans agent har hele veien hardnakket nektet for at dette er sant og han guttungen har vært ærlig.

- Han hadde en vanskelig oppvekst. Men om du tar deg tid til å snakke med gutten, vil du fort skjønne at han er 17 år, sier agent Diego Tavano.

Minala har i ettertid av anklagen ytret seg på nettsamfunnet Twitter.

«Misunnelse er svakheten for folk med svake sjeler som føler smerte ved å se andre i Serie A. Jeg elsker dere alle. Forza Lazio».

Under følger flere bilder av Minala:
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere