*Nettavisen* Sport.

- Jo, visst var kampen fikset

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Gamblerne tror politiet får vansker med å bevise kampfiksing.

13.07.12 09:45

Flere personer i gamblermiljøet visste at kampen mellom Østsiden og Follo var fikset. – Vi vant en pen, liten sum, sier de til Dagbladet.

Til sammen skal det ha blitt spilt for 120.000 kroner i den aktuelle kombinasjonen, noe som vil ha gitt 570.000 kroner i netto gevinst.

Dagbladet har vært i kontakt med flere personer som har spilt på blant annet langoddsen og satset på hjemmeseier til både Frigg og Østiden i møte med henholdsvis Asker og Follo.

Gamblerne viser fram spillkvitteringer fra Norsk Tipping som bevis.

- Det sier seg selv at informasjonen vi fikk før kampstart var til å stole på, sier gamblerne, som ønsker å være anonyme.

Insiderne i spillmiljøet hevder at det var folk i klubbmiljøet som delte informasjonen om at Follo kom til å tape mot Østsiden, men vil ikke si om det var en av fotballspillerne som varslet om det planlagte jukset.

- Vi vil ikke ødelegge livet til noen, men det er greit å få fram at det også jukses i norsk fotball, sier de videre.

Personene, som har vunnet på kombinasjonen Østsiden- og Frigg-seier, tror det blir en krevende jobb for politiet å dokumentere kampfiksing.

Foreløpig er én Follo-spiller siktet i saken. Han ble løslatt i går ettersom politiet mener det ikke er fare for bevisforspillelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag