- Jobbet som jagede dyr

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Godset-trener Ronny Deila mener bråket rundt Muhamed Keita har styrket samholdet i laget.

24.09.11 21:09

STRØMSGODSET - STABÆK 1-0:

MARIENLYST (Nettavisen): – Jeg er utrolig fornøyd med hvordan laget responderte i dag etter konflikten. At vi turte å ta den konflikten, har vært bra for oss, har satt kulturen i gruppa og gjort oss sterkere, sier Deila til Nettavisen.

Etter en indre maktkamp der Keita (21) sist uke viste tydelig misnøye med treneren, og fikk til svar at han må be om unnskyldning, var mange usikre på hvor sterk lagmoralen faktisk var i det unge mannskapet. Til slutt sa Keita unnskyld til både Deila og spillergruppen, og lørdag kom reaksjonen: Spillerne sto samlet, framsto supertente og kjørte over Stabæk.

- Du så selv gutta i dag, de jobbet som jagede dyr. Det forteller meg at både jeg, Keita og hele gruppa har blitt sterkere av oppgjøret, sier Deila.

- Lærer ennå
Også på banen har Strømsgodset hatt det tøft de siste ukene, og formen fra vårsesongen har vært fraværende. Men mot Stabæk glimtet flere spillere igjen, ikke minst keeper Adam Larsen Kwarasey, som hadde to matchvinnende redninger på slutten, og spissen Ola Kamara, som endelig fant nettmaskene igjen.

- Det begynner å løsne for Ola igjen nå. Jeg har sett på trening, smilet er tilbake og da er Ola god. Han er i fin utvikling, men har litt å gå på i avslutningsfasen, sier Deila.

Kamara (21), som scoret sitt syvende tippeligamål for sesongen, hadde fire store sjanser før han endelig nikket inn 1-0 etter 50 minutter. Dermed ble han matchvinner mot sine gamle lagkamerater.

- Det er ganske spesielt å score mot gamleklubben, sier Kamara.

- Jeg har mange gode venner i Stabæk fremdeles, og skal nok sende noen spydige meldinger til både Mix (Diskerud) og Vegard (Hedenstad) etterpå, sier han og smiler.

Han er ikke bitter på gamleklubben fordi han ikke ble satset på der.

- Jeg var i Stabæk da Veigar (Páll Gunnarson) og Daniel (Nannskog) herjet, og jeg var ikke god nok til å danke ut dem. Jeg er glad jeg gikk til Godset og fikk utvikle meg videre her.

Skuffet Lennartsson
Stabæk gikk på sitt fjerde strake tap og har nå rast ned til 8.plass på tabellen. Klubben som er uten hjemmebane neste år og i fritt fall økonomisk, var heldige som ikke tapte mer enn 0-1 (Nettavisen noterte 3-12 i målsjanser).

- Vi møtte et bra lag, som har et godt pasningsspill og er gode på hjemmebane. Det var vanskelig for oss, men jeg er skuffet over at vi ikke scorer på slutten. Vi hadde to gode muligheter til å ta ett poeng, sier Stabæk-trener Jörgen Lennartsson.

Innbytter Gilles Ondo og Palmi Palmasson hadde hver sin gigasjanse til å utlikne i løpet av de siste fem minuttene, men en god keeper i Larsen Kwarasey og ubesluttsomhet hindret mål.

- Det er slike sjanser vi må score på for at høstsesongen ikke skal bli helt trist, sier Lennartsson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.