*Nettavisen* Sport.

- John Arne var ingen typisk klovn

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Men Drillo vil savne «en helt spesiell type».

03.06.13 20:09

OSLO SENTRUM (Nettavisen): Denne uken møter det norske A-landslaget i fotball Albania til viktig VM-kvalifiseringskamp.

Da de to lagene møttes i mars gikk Norge på et sjokktap hjemme på Ullevaal og dermed er det nærmest vinn eller forsvinn nå med tanke på VM i Brasil.

Møtet med albanerne blir også det første for Norge etter at John Arne Riise takket for seg på landslaget i vår. Veteranen står bokført med over 100 landskamper for Norge.

Selv om det allerede har blitt skrevet både opp og ned om Riises beslutning, ble dette også tema da landslagssjef Egil Drillo Olsen møtte pressen mandag ettermiddag.

- Spesiell type
Drillo forteller at han kommer til å savne det Riise kunne bidra med utenfor banen, men at det ute på gressmatta er fullt mulig å erstatte ringreven.

- Han vil selvsagt bli savnet begge steder, men på banen kan vi erstatte ham. Utenfor banen har han vært helt spesiell og vi vil savne humøret og «gutsen hans», sier Olsen.

- Han var en veldig spesiell type som bidro i miljøet utenfor banen. Det har også vært en del støy rundt ham, men det er en annen ting. Han har aldri vært noe A4-menneske.

Landslagssjefen er også av dem som har brydd seg lite om de flere utenomsportslige episodene som har preget Riises karriere.

- Media lager alltid ting større enn de er. Det er enten svart eller hvitt. Det han har vært borti er ikke bare bagateller, men noen svære greier har det aldri vært, sier Drillo.

- Jeg har hørt han har tvitret litt, men det har ikke jeg noe forhold til. Jeg leser ikke Twitter eller Facebook. Det er uansett ikke svære greier, fortsetter landslagssjefen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ingen klovn
På spørsmål om hvilken rolle Riise hadde i troppen, før han trakk seg, svarer Drillo at det er litt vanskelig å definere.

- Vi har ingen typisk klovn, nå som tidligere. På 1990-tallet var det jo Mini som var klovn. Den rollen er det ingen på det nåværende laget som egentlig har tatt, sier treneren.

- John Arne var ingen typisk klovn. Han var mer den typen som var først på alle spillemøter og bidro med masse «guts», sier veteranen på 71 år.

I forkant av at Riise trakk seg fra landslaget hadde Fulham-proffen gitt et intervju til TV 2 der han snakket om kapteinsrollen på landslaget.

Riise ga uttrykk for at han var skuffet over å ikke ha fått sjansen som visekaptein for Norge. Veteranen sa han følte seg forbigått og følte manglende tillit blant ledelsen av laget.

- Reneste vrøvl
Drillo kunne igjen avvise at dette ikke var grunnen til at Riise ga seg på landslaget. Han har kommunisert med Riise via SMS etter at backen trakk seg.

- Det var TV 2 som prøvde å vinkle det dit at han trakk seg på grunn av det, men dette er det reneste vrøvl. Dette var John Arnes valg og det respekterer jeg. Det er ingen konflikt her.

- Så vidt jeg har skjønt var det et langt intervju, som media er flinke til å klippe. Dette var bare en liten bagatell og hadde ikke noe med hans avgjørelse å gjøre, sier Drillo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tonen mellom landslagsledelsen og Riise skal fortsatt være god.

- Ja, jeg får snakket litt mer med ham på tirsdag. Da kommer han hit og spiser middag med oss, sier landslagssjefen.

- Har du tenkt mye på valget av ny venstreback?

- Riise tenker jeg ikke så mye på lenger, men vi må jo stille med en ny venstre back, ja. Men dette er noe jeg har hatt i hodet helt siden den forrige kampen. Det vil kanskje bli et savn offensivt, men defensivt har vi folk som er minst like bra som Riise, sier Drillo.

Gir ikke opp
I den nåværende troppen er Ruben Kristiansen, Lars-Christopher Vilsvik og Espen Ruud aktuelle i rollen. På trening mandag fikk Kristiansen prøve seg på den omtalte plassen.

Landslagssjefen medgir at Norge helst bør vinne bortekampen mot Albania, men vil ikke gi opp håpet om det skulle bli tap.

- Det er spesielt å møte en motstander vi også spilte mot sist. Lagene kjenner hverandre veldig godt, men vi gjør nok ikke så mye annerledes, sier han.

- Allerede før kvaliken visste jeg at det var en mulighet for at vi ikke kom til Brasil-VM. Men vi fokuserer på denne kampen nå. Se på tabellen, så ser du at løpet ikke er kjørt med tap heller.

VM-kvalifiseringskampen mellom Albania og Norge spilles 20.30 fredag kveld.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag