RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jönsson er ferdig i Rosenborg

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix
Sist oppdatert:
Svensken skal ha ledet laget for siste gang.

Jan Jönsson skal ha fått beskjed om at han kun hadde 90 minutter igjen som trener for Rosenborg før torsdagens kamp på Bay Arena, skriver Adresseavisen.

En rekke personer i og rundt klubben skal tydelig ha gikk uttrykk for at det var enighet om å avbryte kontrakten, noe som trolig blir offentliggjort med det aller første, melder avisen.

Opp til styret
Sportslig leder Erik Hoftun ville si lite om spekulasjonene rundt Jönssons framtid i Rosenborg etter torsdagens kamp.

- Vi har levert evalueringsrapporten, og det er opp til styret å komme med tiltak. Utover det har vi ingen kommentar, sier Hoftun.

Jönsson har to år igjen av kontrakten sin med RBK. Han ble hentet fra Stabæk, som han ledet til seriegull for fire år siden, foran 2011-sesongen. I løpet av to sesonger på Lerkendal er det blitt seriebronse to ganger, men treneren har fått kritikk for at laget ikke har spilt underholdende nok.

Ifølge Adresseavisen har klubben allerede diskutert nye trenerkandidater, og konkrete navn er blitt nevnt. Det viktigste kravet er at treneren har RBK-filosofien som base i sin fotballfilosofi.

Taus «Perry»
Per Joar Hansen er tidligere blitt nevnt som en potensiell erstatter for Jönsson. U21-landslagstreneren vil ikke si om han er retur til Trondheim. «Perry» var hovedtrener i RBK i 2005.

- Rosenborg har trener, så det er en ikke-sak, sier Hansen.

RBK har vunnet 22 seriegull. Klubben vant eliteserien sist i 2010. De to siste sesongene har trønderne havnet på tredjeplass.

Jönsson hadde stor suksess med Stabæk. Svensken ledet bæringene fra 1. divisjon til seriegull. Han har også trent klubber i Sverige samt vært assistent i japansk fotball.

(©NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere