RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jönsson gir seg i AaFK

GIR SEG I AALESUND: Ifølge TV 2 kommer Jan Jönsson til å si farvel til norsk fotball etter denne sesongen.
GIR SEG I AALESUND: Ifølge TV 2 kommer Jan Jönsson til å si farvel til norsk fotball etter denne sesongen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Jan Jönsson slutter som hovedtrener i eliteserieklubben Aalesund etter årets sesong, hevder TV 2.

Jan Jönsson slutter som hovedtrener i Aalesund og reiser hjem til Sverige etter årets sesong, bekreftet klubben i en pressemelding tirsdag kveld.

- Det ligger ingen dramatikk i at Janne nå etter eget ønske blir løst fra sin kontrakt med AaFK. Han har selv sagt at han har følt avstanden til barna og familien sin som en stor utfordring, og vi har vist forståelse for hans begrunnelse. Vi har hele tiden hatt et ryddig forhold, sier styreleder Kjell Tennfjord.

54-åringen er inne i sin tiende sesong i norsk fotball. Han har trent Aalesund de siste to årene etter tidligere å ha ledet Stabæk og Rosenborg. Kona Cecilia og de to barna ble boende i Halmstad etter returen fra Trondheim i 2012.

- Vi beklager at vi mister en dyktig trener, men vi synes det er viktig å vise menneskelige hensyn. På det grunnlaget har vi imøtekommet Jannes ønske, sier Tennfjord i pressemeldingen.

- Selv om kjemien er veldig bra med spillertroppen og folk i og omkring klubben, er jeg redd for at avstanden og savnet av familien min ville vokse ytterligere over et tredje år, sier Jönsson selv om at han reiser hjem et år før tiden.

I et intervju med svensk TV 4 innrømmet han mandag at han fristes av tanken på å trene en klubb i hjemlandet.

Jönsson har til nå pendlet mellom Ålesund og Sverige.

Jobber med erstatter

Det var TV 2 som tirsdag offentliggjorde at Jönsson gir seg i Aalesund. Klubbledelsen ønsket først ikke å kommentere nyheten, men utpå kvelden kom bekreftelsen.

- Allerede for en uke siden hadde vi et møte med Janne hvor han ga klart uttrykk for sitt ønske om å bli løst fra kontrakten. Vi nedsatte da en gruppe for å jobbe med trenerspørsmålet. Gruppen er alt i gang med arbeidet for å få på plass en ny trener, sier Kjell Tennfjord.

I tillegg til styrelederen består gruppen av nestleder Reidar Mjelde og daglig leder Henrik Hoff.

Norsk suksess

I fjor ledet Jönsson Aalesund til 4.-plass i eliteserien. Laget ligger på en mer beskjeden 9.-plass to runder før slutt denne sesongen.

Høydepunktet i trenerkarrieren kom da svensken ledet Stabæk til seriegull i 2008. Han har også seriesølv og -bronse med bærumsklubben, mens han har to bronsemedaljer som Rosenborg-trener.

Jönsson har også vært hovedtrener i Ljungskile og Landskrona. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere