RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Joshua King bør finne seg ny klubb

UTE I KULDEN: Joshua King har ikke spilt klubbfotball siden august.
UTE I KULDEN: Joshua King har ikke spilt klubbfotball siden august. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Per-Mathias Høgmo håper det skjer.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Joshua King har de siste kampene vært et førstevalg på topp for det norske landslaget og levert brukbart.

På klubblaget Blackburn har imidlertid ikke nordmannen like stor tillit. Sist gang han var på banen i Championship var helt tilbake i slutten av august.

Sist gang King scoret på klubbnivå, var i mars 2014.

- Ikke lystig
Derfor håper landslagssjef Per-Mathias Høgmo nå at kartpluggen finner seg en ny klubb når overgangsvinduet igjen åpner etter nyttår.

- Han befinner seg i en klubbsituasjon som ikke er spesielt lystig. Vi håper han finner seg en klubb når vinduet åpnes igjen, sier Høgmo til pressen.

Sist gang King spilte en fotballkamp, var mot Italia på Ullevaal stadion.

- Han var veldig god for oss mot England (treningskamp) og han gjør veldig mye bra for oss på trening, også, forteller landslagssjefen.

Spissen gir Høgmo noe hodebry i forkant av Malta- og Bulgaria-kampene. Men påpeker at det nå begynner å se lysere ut.

- Vi har hatt ti-tolv spisser ute det siste året og det har vært ganske lite mål. Det tror jeg kommer til å endre seg det kommende året, sier Høgmo.

Flere kandidater
Han trekker fram flere aktuelle kandidater.

- Tarik Elyounoussi har vært positiv, det samme har Håvard Nielsen og Mushaga Bakenga i Braunschweig. Vi følger også Fredrik Gulbrandsen tett. Bård Finne er også en kandidat, sier han.

Høgmo offentliggjorde troppen som skal møte Malta og Bulgaria i EM-kvalifiseringen tirsdag og har tatt ut flere offensive spillere.

15 år gamle Martin Ødegaard er et friskt eksempel. Håvard Nielsen, Tarik Elyounoussi, Mats Møller Dæhli og nevnte King er andre offensive krefter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere