RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Juve bør miste titlene

Sist oppdatert:
Den tidligere Inter-treneren Luigi Simoni mener Juventus bør miste titlene de vant på 90-tallet dersom dopingdommen mot klubblegen blir stående etter anken.

Juventus’ klubblege Riccardo Agricola ble i november kjent skyldig i å gi spillerne forbudte stopper mellom 1994 og 1998. Luigi Simoni trente Inter da de ble nummer to bak Juventus i den italienske serien i 1998.

- Hvis dommen blir stående, så mener jeg at det italienske fotballforbundet burde ta affære. De burde ta tilbake titlene Juventus vant i den perioden, sier Luigi Simoni i et intervju som magasinet Espresso ifølge Reuters gir ut fredag.

Han legger til at Juventus må betraktes som uskyldig inntil ankesaken er avgjort.

- Jeg håper Juventus blir renvasket, sier han.

Simoni har imidlertid vondt for å tro at klubblegen Agricola handlet på egenhånd, uten at noen andre i Juventus var involvert.

- Det vil være vanskelig, veldig vanskelig, å tro at han gjorde alt alene og at ingen i Juventus visste at spillerne ble foret med ulovlige medisiner. Og selv om dommen blir stående, vil aldri forbundet våge å ta en tittel fra Juventus, sier Simoni.

Juventus vant Serie A i 1995, 1997 og 1998, samt Champions League i 1996.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere